donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum Delen op Facebook
Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum Delen op Facebook

Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum Delen op Facebook

  • Nederland
  • Zijne Majesteit de Koning opent op donderdag 12 februari 2015 in het Rijksmuseum in Amsterdam de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt. Met 90 schilderijen, tekeningen en prenten biedt het Rijksmuseum met Late Rembrandt voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/koning-opent-overzichtstentoonstelling-late-rembrandt-in-rijksmuseum

Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken, waarmee hij een ongekende diepgang in zijn werk wist te brengen. Zijn schilderijen uit deze periode zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Late Rembrandt is gemaakt in samenwerking met de National Gallery Londen, waar de tentoonstelling tot 18 januari 2015 te zien is. De schilderijen en tekeningen komen uit musea en particuliere collecties uit Europa en de Verenigde Staten. De werken Het familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), Portret van Jan Six (Collectie Six, Amsterdam), Zelfportret als Zeuxis (Wallraf-Richartz Museum, Keulen) en Jakob en de engel (Gemäldegalerie, Berlijn) zijn alleen in Amsterdam te zien.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top