dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Koning reikt Erasmusprijs uit aan Habermas
Koning reikt Erasmusprijs uit aan Habermas

Koning reikt Erasmusprijs uit aan Habermas

  • Europa
  • Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in het Koninklijk Paleis van Amsterdam de Erasmusprijs uitgereikt aan de Duitse filosoof en geleerde Jürgen Habermas. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro. Bij de uitreiking in het paleis waren ook koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Margriet aanwezig.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjeiofhz6ezl/nieuws/koning_reikt_erasmusprijs_uit_aan?ctx=vhsih95vppua&tab=0&tab=0&tab=0

Habermas (84) werd bij de prijsuitreiking omschreven als de ‘Erasmus van onze tijd’ en het ‘filosofisch geweten van democratisch Duitsland’. ,,Een grote filosoof”, aldus EU-president Herman van Rompuy in een videoboodschap.

De Duitser geldt al 50 jaar als ‘een van de belangrijkste denkers op het grensvlak van sociologie, filosofie en politiek. In zijn denken staan de democratie en de betrokkenheid van de burgers centraal’, aldus de Stichting Praemium Erasmianum.

De stichting waarvan Willem-Alexander ook na de aanvaarding van het koningschap regent is gebleven, koos dit jaar voor de prijs het thema ‘De toekomst van de democratie’. Habermas heeft zich daarover uitvoerig uitgelaten, met name ook met betrekking tot de Europese integratie en solidariteit. ,,Hij is scherp en kritisch in zijn politieke analyses maar tegelijkertijd optimistisch over de toekomst van een democratisch Europa”, stelde de stichting.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top