zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Koning Willem-­Alexander bezoekt China’s Turn in Peking
Koning Willem-­Alexander bezoekt China’s Turn in Peking

Koning Willem-­Alexander bezoekt China’s Turn in Peking

  • Nederland
  • Op 26 oktober heeft Zijne Majesteit Koning Willem-­Alexander een bezoek gebracht aan de finisage van de tentoonstelling "The Nurturing House" in Peking. "The Nurturing House" maakte onderdeel uit van de Beijing Design Week 2015. Stijn Kemper, associate bij Powerhouse Company, presenteerde de tentoonstelling "China’s Turn: Architecture in the 21st Century" aan de koning.
  • f98887aa-b4b7-4bf9-ad5e-03ab8a055577
  • PowerhouseCompany
  • http://www.powerhouse-company.com
  • pr@powerhouse-company.com
  • 7247c9e8-c160-448b-8e45-90aafe2af650

China’s Turn is een vervolg op “Shifts: Architecture After the 20th Century”. Het onderzoek en de tentoonstelling van Powerhouse Company ging over de gevolgen van de economische crisis op de westerse architectuur. “China’s Turn” focust op de dreigende vastgoedcrisis in China en wat dit betekent voor de architectuur.

Via onderwerpen variërend van economische groei, nationale schuld en demografie, tot huisvesting, vervuiling en stedelijke ontwikkeling, wordt een huidig beeld van China getoond: de problemen waar het mee worstelt, de aanwezige ingrediënten voor een crisis en hoe het land nu op een cruciaal punt is beland. Met als startpunt de snelle ontwikkeling van China gaat de tentoonstelling op zoek naar de onwenselijke en vaak onduidelijke bijwerkingen van een puur economische kijk op hoe we onze samenleving organiseren – van de impact op gezondheid en milieu tot leefkwaliteit. De tentoonstelling vertelt het Chinese verhaal van een veranderende wereldorde, en hoe architectuur en stedenbouw kunnen bijdragen aan de oplossing van deze structurele problemen.

Met het bezoek van de koning komt The Nurturing House tot een feestelijk einde. Na de Beijing Design Week 2015 bleef de tentoonstellingslocatie geopend voor events gericht op de Dashilar wijk en op professionals.

Koning Willem-­Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Xi Jinping een staatsbezoek aan de Volksrepubliek China tussen 25 en 29 oktober.

OVER THE NURTURING HOUSE

De tentoonstelling “The Nurturing House” vond plaats in een voormalige fabriek in de wijk Dashilar, Peking. Georganiseerd door ROAM foundation en ondersteund door het Stimuleringsfonds Creative Industrie brengt het project Nederlandse en Chinese architecten en ontwerpers samen. “The Nurturing House” door Next City Lab, is ontworpen door Powerhouse Company en is de vijfde opeenvolgende Nederlandse inzending voor de Beijing Design Week. “The Nurturing House” toont werk van o.a. MVRDV, UNStudio, Droog Design, Pauline van Dongen en West 8.

OVER THE NEXT CITY LAB

The Next City Lab is opgericht in 2015 door ROAM foundation en heeft als doel het stimuleren van bestaande Chinees-Nederlandse samenwerkingen en het onderzoek van nieuwe mogelijkheden voor gezamenlijk onderzoek, kennisuitwisseling en business development op het gebied van globale urbanisatie. In de komende jaren zal The Next City Lab een platform vormen voor ontmoetingen tussen verschillende disciplines.

OVER POWERHOUSE COMPANY

Nanne de Ru (1976, Nederland) en Charles Bessard (1970, Frankrijk) hebben in 2005 Powerhouse Company opgericht. Powerhouse Company heeft kantoren in Rotterdam, Kopenhagen en Peking en werkt aan diverse internationale opdrachten die variëren van interieurontwerp tot architectuur, planning en onderzoek.

Concept tentoonstelling: Powerhouse Company
Team tentoonstelling: Nanne de Ru, Stijn Kemper, Anne-Ragnhild Larsen, Julian Luo, Isabelle Priest, Bjørn Andreassen en Jessie Lansbergen
Team reader: Isabelle Priest, Anne-Ragnhild Larsen, Stijn Kemper, Haller Brun (graphic design)

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top