woensdag, september 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koningin Mathilde wordt erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting
Koningin Mathilde wordt erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting

Koningin Mathilde wordt erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting

  • Belgie
  • De raad van bestuur van de Koning Boudewijnstichting, in vergadering op woensdag 25 maart 2015, stelde aan HM Koningin Mathilde officieel de vraag om het erevoorzitterschap van de Stichting te aanvaarden.
  • Koning Boudewijnstichting
  • www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=315911&langtype=2067

Van 1993 tot 2014 was Koningin Fabiola erevoorzitter van de Stichting. Na het overlijden van Koning Boudewijn in 1993 had zij inderdaad de wil uitgedrukt dat de Stichting haar werk in alle onafhankelijkheid zou verderzetten en had zij aanvaard om erevoorzitter te worden. Zij hield die functie tot haar dood in december jl.

Het erevoorzitterschap staat symbool voor de uitstekende relaties van de Stichting met de koninklijke familie, net als voor de sterke band van de Stichting met Koning Boudewijn, die aan de oorsprong lag van haar oprichting in 1976.

Koningin Mathilde wordt dus, na Koningin Fabiola, de tweede erevoorzitter van Stichting. Het erevoorzitterschap impliceert geen enkele operationele verantwoordelijkheid.

Koning Mathilde volgt al geruime tijd de activiteiten van de Stichting. Zij richtte in de schoot van de Stichting het Prinses Mathildefonds op dat, na de troonsbestijging van Prins Filip, het Koningin Mathildefonds werd.

Het Fonds richt haar acties op kwetsbare kinderen en jongeren. Jaarlijks reikt het de Koningin Mathildeprijs uit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top