woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Vliegbasis Volkel
Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Vliegbasis Volkel

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Vliegbasis Volkel

  • Nederland
  • Koningin Máxima bracht vandaag een werkbezoek aan Vliegbasis Volkel in de provincie Noord-Brabant. De vliegbasis huisvest 2 operationele F-16 squadrons, het 312 en het 313 Squadron.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/10/koningin-maxima-brengt-werkbezoek-aan-vliegbasis-volkel

Doel van het bezoek was inzicht krijgen in de activiteiten van de vliegbasis en het proces rondom de organisatie van een F-16-vlucht. Kenmerkend hiervoor is de nauwe samenwerking tussen diverse afdelingen op de vliegbasis. Koningin Máxima werd ontvangen door Commandant luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger en door commandant Vliegbasis Volkel kolonel Peter Tankink.

Teamwork

De koningin kreeg onder anderen een rondleiding bij 313 Squadron waar zij sprak met vliegers, ondersteunend personeel (planning, navigatie en inlichtingen) en technici over hun werkzaamheden. Ook werd zij geïnformeerd over de recente verplaatsing van 5 F-16-jachtvliegtuigen naar de Baltische staten om daar het luchtruim te bewaken. De verplaatsing maakt deel uit van een regulier rotatieschema van de NAVO.

Koningin Máxima deed mee aan een vluchtvoorbereiding, nam deel aan een reguliere trainingsvlucht en was aansluitend aanwezig bij een debriefing van de F-16-vlucht. Zo kreeg zij een goed beeld van het proces en het teamwork dat nodig is om een missie tot een goed einde te brengen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top