vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Koningin opent nieuwe marechausseekazerne
Koningin opent nieuwe marechausseekazerne

Koningin opent nieuwe marechausseekazerne

  • Nederland
  • Koningin Máxima heeft in Badhoevedorp de naar haar genoemde kazerne voor de Koninklijke Marechaussee geopend. Het nieuwe complex, op steenworp afstand van Schiphol, biedt onderdak aan 1.800 man.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/11/26/46209632/Koningin_opent_nieuwe_marechausseekazerne_video

Met de Koningin Máximakazerne krijgt het district Schiphol eindelijk een centrale plek. Daarvoor zaten de verschillende marechausseebrigades versnipperd over meerdere panden. Alleen de brigades Vreemdelingenzaken en Grensbewaking blijven, gelet op hun werkzaamheden, op de luchthaven.

Centrale huisvesting

Eind jaren ‘90 werd al gesproken over een centrale huisvesting, omdat de marechaussee op Schiphol steeds verder uitbreidde. Districtscommandant brigadegeneraal Harry van den Brink: “Als je zo structureel ruimte tekort komt, moet je naar een oplossing zoeken voor de lange termijn. De kazerne is nu een investering, maar op den duur goedkoper.”

De nieuwe kazerne staat op 7 hectare grond. Naast kantoren, vergaderruimten en bijna 350 slaapvertrekken, beschikt het complex over opleidings- en sportfaciliteiten. Ook de meldkamer en de cameratoezichtruimte bevinden zich daar.

Commandocentrum

“Dankzij de Koningin Máximakazerne kunnen we nog beter bijdragen aan de veiligheid op de luchthaven en in de regio”, aldus Van den Brink. De nieuwe locatie dient bij calamiteiten ook als commandocentrum voor civiele autoriteiten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top