zondag, juli 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Koningsdag met Afterparty bij Noorderlicht
Koningsdag met Afterparty bij Noorderlicht

Koningsdag met Afterparty bij Noorderlicht

  • Nederland
  • Noorderlicht Café, één van de dertig deelnemende partijen van het koningsdagfestijn ‘NDSM Vrijhaven’ in Amsterdam Noord, staat 27 april in het teken van live muziek en disco. Het Noorderlicht Podium wordt vanaf 13.00 uur op stelten gezet door: DJ’s Steye en Peer Vos, Zinkzand, Steye & The Bizonkid, én de achtkoppige Neutral Ground Brass Band. Om 20.00 uur verplaatst het Oranjefeest zich naar binnen, waar Marcel Vogel, Mr. Mendel en Anam tot 03.00 uur de Afterparty voor hun rekening nemen.
  • Loose Hips - Koningsdag Afterparty Noorderlicht
  • LiNC Communication
  • http://www.linc-communication.nl
  • info@linc-communication.nl
  • Noorderlicht Koningsdag+Afterparty poster

Tijdens NDSM Vrijhaven is er in iedere hoek van de werf iets te beleven. Voor jong en oud, van grote tot kleine feestjes; allemaal met een eigen karakter en helemaal gratis. In het gras naast Noorderlicht is de Midnight Market die vol staat met creatieve kraampjes en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Op de helling voor Noorderlicht wordt een gigantisch 3D-schilderij gemaakt en in het water liggen actiebootjes van Greenpeace die bezoekers naar het moederschip brengen, terwijl op de kade een ‘levende machine’ op bijzondere wijze het afval van het festival verwerkt. Noorderlicht zelf serveert de hele dag door koninklijke hapjes, sapjes en Oranjebier. Het is tenslotte Koningsdag. Maar het echte feest wordt gemaakt door de drie bijzondere bands die Noorderlicht in petto heeft!

Om 15.00 uur begint het optreden van Zinkzand, een rammelende rock-’n-roll band uit Rotterdam. Aan hokjes doen ze niet, dus spelen ze ook rhythm & stamp-blues, garage, ska, piratenpolka en havenchansons. Liefhebbers van funk, indie en elektronica komen om 17.00 uur aan hun trekken met Steye & the Bizonkid. Singer-funk-writer Steye en zijn favoriete live muzikanten geven een concert vol hypnotiserende ritmes en futuristische gospel; bevrijdend doch pretentieloos, belooft het gezelschap. Niet te missen is vervolgens de Neutral Ground Brass Band, “Holland’s hardest-hitting Second Line”. Acht jazzmuzikanten die geïnfecteerd zijn met het brass-virus, de funky upbeat muziek van de parades en levendige straatcultuur in New Orleans. De band blies de Melkweg en het Concertgebouw al omver; Noorderlicht en haar bezoekers zijn dus gewaarschuwd. Tussen alle live optredens door bemannen DJ’s Steye en Peer Vos de dj-booth van het buitenpodium.

Voor wie dan nog overeind staat, start om 20.00 uur ‘Loose Hips’, de Koningsdag Afterparty bij Noorderlicht. Marcel Vogel (Lumberjacks in Hell), Mr. Mendel (I Love Vinyl) en Anam (aka Disconaut) doen disco! En een beetje deephouse. Het dagprogramma is gratis; entree voor de Afterparty bedraagt 5 euro (alleen deurverkoop, geen pre-sale). Noorderlicht Café is op Koningsdag geopend van 10.00 uur ’s ochtends tot 03.00 uur ’s nachts. Voor meer informatie zie: www.facebook.com/noorderlicht en www.noorderlichtcafe.nl.

PROGRAMMA NOORDERLICHT PODIUM (13:00-20:00)

13.00-20.00 uur: DJ’s Steye & Peer Vos
15.00 uur: Zinkzand
17.00 uur: Steye & The Bizonkid
18.30 uur: Neutral Ground Brass Band

PROGRAMMA ‘LOOSE HIPS’ AFTERPARTY (20:00-03:00)

Marcel Vogel (Lumberjacks in Hell)
Mr. Mendel (I Love Vinyl)
Anam (aka Disconaut)

MEER NOORDERLICHT

Bij cultureel café-restaurant Noorderlicht kun je dagelijks vanaf 11.00 uur genieten van een lekkere lunch en avondmaaltijd. Binnen bij de open haard of buiten aan het water (op het terras of in het gras), met uitzicht over de skyline van Amsterdam. Onthaasten en creativiteit staan hier hoog in het vaandel. Het doorzichtige, koepelvormige café opende haar grote schuifdeuren in 2006 en biedt sindsdien een breed programma. Live muziek, straattheater, films en kunst. Storytellers, saunasessies, zomeravonden rond het kampvuur… Noorderlicht is een relaxte hang-out, waar ook stevig gedanst wordt. Een minivakantie aan het IJ!

VOOR IN DE AGENDA

Naam event: Noorderlicht Podium @ NDSM Vrijhaven
Locatie: Noorderlicht Café, NDSM Plein 102, 1033 WB Amsterdam
Datum + tijd: maandag 27 april 2015 (Koningsdag), van 13.00 uur tot 20.00 uur
Programma: Neutral Ground Brass Band, Steye & The Bizonkid, Zinkzand, DJ Steye, DJ Peer Vos
Toegang: gratis!
Meer info: www.noorderlichtcafe.nl | www.facebook.com/noorderlicht |www.facebook.com/events/456479194505433

Naam event: ‘Loose Hips’ Koningsdag Afterparty Noorderlicht
Locatie: Noorderlicht Café, NDSM Plein 102, 1033 WB Amsterdam
Datum + tijd: maandag 27 april 2015 (Koningsdag), van 20.00 uur tot 03.00 uur
Line-up: Marcel Vogel, Mr. Mendel, Anam
Toegang: € 5,- (alleen deurverkoop, geen pre-sale)
Meer info: www.noorderlichtcafe.nl | www.facebook.com/noorderlicht | www.facebook.com/events/412590812253595

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top