maandag, september 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Koninklijke BAM Groep nv: Nederland energieneutraal een stap dichterbij; koplopers in de markt rollen nieuwe aanpak uit
Koninklijke BAM Groep nv: Nederland energieneutraal een stap dichterbij; koplopers in de markt rollen nieuwe aanpak uit

Koninklijke BAM Groep nv: Nederland energieneutraal een stap dichterbij; koplopers in de markt rollen nieuwe aanpak uit

  • Nederland
  • De schaalsprong naar energieneutraal komt van tien koplopers in de markt. Deze grote bedrijven van consortium Gebieden Energieneutraal (GEN) presenteerden tijdens het landelijke congres ‘Expeditie Energieneutraal’ een kant en klaar pakket met oplossingen om nieuwe en bestaande wijken in versneld tempo energieneutraal te krijgen. Ze trekken nu met deze innovatieve aanpak onder de naam ‘de GEN Impactcase’ het land in om zoveel mogelijk locaties te laten profiteren van alle kennis en ervaring die is opgedaan in de verschillende praktijkgebieden. Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst moedigt dit initiatief van de markt aan om door te pakken.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/nederland-energieneutraal-een-stap-dichterbij-koplopers-in-de-markt-rollen-nieuwe

De tien grote GEN-bedrijven uit de bouw-, energie-, financiële diensten-, en kennissector hebben drie jaar samengewerkt om hun ambities voor een aanpak op gebiedsniveau waar te maken. Daarbij leggen ze de focus op voordelen voor gebruikers, marktpartijen en overheden. Met ondersteuning van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is nieuwe kennis en ervaring opgedaan in verschillende concrete gebieden. Voor nieuwbouw in projectlocatie Valkenburg en voor bestaande bouw in de wijken Kerschoten in Apeldoorn en Rubroek in Rotterdam.

De GEN Impactcase als totaaloplossing

Wat er nu ligt zijn aantrekkelijke oplossingen voor de bestaande bouw en nieuwbouw met onder meer gebiedsplannen, businessmodellen, routeplanner, gebiedsatlas, bewegingsplan, cashflowmodellen en tal van tools en praktische handvaten. Alle producten zijn samengebracht in de GEN Impactcase. Een totaalaanpak, waarmee in andere gebieden met hoge energieambities al binnen één week belangrijke concrete stappen kunnen worden gezet om een beweging in gang te zetten.

Markt pakt door

GEN heeft laten zien dat een gebiedsgerichte aanpak echt leidt tot versnelling en opschaling. De partijen hebben vandaag uitgesproken dat ze doorgaan. Met de Impactcase in handen trekken ze het land in om het komend jaar nog meer locaties GEN-proof te maken en alle kennis breed uit te dragen en te borgen. Ook willen ze samen in een groot gebied aan de slag om de ontwikkelde methoden in de praktijk te brengen. Geïnteresseerde gemeentes en corporaties worden opgeroepen zich te melden.

Hoewel het ministerie zich in deze nieuwe fase terugtrekt, heeft de minister aangeboden bij gemeenten aandacht te vragen voor de GEN Impactcases, omdat het aansluit bij de doelstellingen uit het Energieakkoord. Daarnaast zal het ministerie knellende wet- en regelgeving aanpassen. ‘De eerste vijf gemeenten die een GEN Impactcase laten opstellen, kunnen rekenen op een korting op de kosten’, aldus minister Blok.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top