zondag, april 5, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: Opening van een prestigieuze tentoonstelling in Tokyo en Kyoto
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: Opening van een prestigieuze tentoonstelling in Tokyo en Kyoto

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: Opening van een prestigieuze tentoonstelling in Tokyo en Kyoto

  • Anderen
  • Magritte in Japan. Opening van een prestigieuze tentoonstelling in Tokyo en Kyoto Deze woensdag 25 maart 2015 opent een belangrijke Magritte tentoonstelling de deuren in de National Art Center van Tokyo. De retrospectieve – die meer dan 130 werken van de Belgische surrealistische meester verzamelt – is een van de meest exclusieve die ooit in Japan plaatsvond.
  • Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
  • http://www.fine-arts-museum.be
  • info@fine-arts-museum.be
  • http://www.fine-arts-museum.be/nl/pers/persberichten/magritte-in-japan

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België hebben, dankzij hun expertise, bijgedragen aan de realisatie van dit project dat meer dan 60 werken telt uit het Magritte Museum. De tentoonstelling reist vanaf 11 juli a.s. naar Kyoto.

De unieke artistieke stijl van Magritte liet een grote indruk na op de kunstwereld van de 20ste eeuw en blijft tot vandaag wereldwijd mensen fascineren. Dankzij de samenwerking tussen het Magritte Museum (deel van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België), de Magritte Stichting en de organisatoren in Japan, zal de tentoonstelling ongeveer 130 werken tonen uit internationale musea en en privé- verzamelingen wereldwijd.

Ter gelegenheid van deze prestigieuze retrospectieve leent het Magritte Museum meer dan 60 werken uit van de surrealistische meester: schilderijen, tekeningen, affiches, foto’s, films, muziekpartituren, …

Meer dan 3000 bezoekers haastten zich al naar de Tokyo tentoonstelling op de eerste dag van de opening. Het belooft een groot succes te worden.

Internationale tentoonstellingen

Sinds een paar jaar doen internationale musea beroep op de expertise van de KMSKB voor het organiseren van Magritte tentoonstellingen. De laatste jaren nam onze instelling deel aan 18 internationale tentoonstellingen, met de steun van de Magritte Stichting. Onlangs stelden het MoMA in New-York (28.09.2013 - 12.01.2014), de Menil Collection van Houston (14.02.2014 – 01.06.2014) en de Art Institute van Chicago (24.06.2014-13.10.2014) meerdere kunstwerken uit onze verzameling tentoon.

Ondertussen in Brussel: een dynamische ophanging

De werken in het Magritte Museum worden op regelmatige basis gewisseld om zo continu aan het publiek de kans te geven nieuwe facetten van het werk en leven van de artiest te ontdekken. Tijdens de tentoonstellingen in Japan zal het Museum, naast haar eigen rijke collectie, werken tentoonstellen van verschillende musea en partners, o.a. uit het Museum van Elsene, het MACs (Grand-Hornu), het KMSKA, Belfius Bank, AG Insurance, de ULB en de Franse Gemeenschap van België.

Het San Francisco Museum of Modern Art heeft ook een emblematisch werk van René Magritte uitgeleend: “Persoonlijke waarden” (1952), die de bezoekers tot in september 2015 kunnen bewonderen.
Een selectie surrealistische werken uit de verzameling Moderne Kunst van de KMSKB vult eveneens het oeuvre van René Magritte aan. Zo plaatsen de schilderijen van Giorgio de Chirico, Max Ernst, Francis Picabia en Paul Delvaux Magritte weer in de context van het internationale surrealisme.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top