woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Kosten betalen met creditcards aan banden
Kosten betalen met creditcards aan banden

Kosten betalen met creditcards aan banden

  • Europa
  • De kosten die banken en kredietkaartmaatschappijen voor het betalen met betaalkaarten in rekening brengen aan winkeliers worden aan banden gelegd. Ook het doorberekenen van die kosten aan de consument wordt daarmee sterk beperkt. Het Europees Parlement nam donderdag een wetsvoorstel aan om dat te regelen. Er komt een maximum aan de kosten die verkopers mogen rekenen voor het gebruik van betaalkaarten zoals Visa of Mastercard. Deze wet kan de Europese consumenten jaarlijks zo'n zes miljard euro besparen. De EU-lidstaten moeten de wet nog goedkeuren.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjimg5if9nz3/nieuws/kosten_betalen_met_creditcards_aan?ctx=vh9xh695xkkj&tab=0

Als de wet van kracht wordt, mogen de banken bij betalingen met kredietkaarten nog maar 0,3 procent van het aankoopbedrag aan de winkeliers in rekening brengen, en maximaal 7 eurocent of 0,2 procent bij betalingen met debetkaarten. Nu verschillen de transactiekosten nog per land en zijn er nergens wettelijke beperkingen. De nieuwe regels gaan in een jaar na goedkeuring door de lidstaten en gelden voor alle binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen.

Er komen ook Europese regels om de consument te beschermen tegen misbruik bij online betalingen met betaalkaarten. Onterechte afschrijvingen moeten binnen 24 uur worden teruggestort. Voor geleden schade door misbruik van een verloren of gestolen betaalkaart geldt een eigen risico van maximaal 50 euro.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top