woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Kosten creditcards omlaag in de EU
Kosten creditcards omlaag in de EU

Kosten creditcards omlaag in de EU

  • Europa
  • De kosten voor het gebruik van een creditcard in de Europese Unie gaan omlaag. Het Europees Parlement (EP) stemde dinsdag in met nieuwe regels hiervoor, waarover al een compromis was gesloten met de Europese lidstaten. Zo komt er een wettelijk maximum aan de vergoedingen die banken en creditcardbedrijven kunnen vragen aan winkeliers bij de verwerking van betalingen met een creditcard.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjs3hhtpuxx3/nieuws/kosten_creditcards_omlaag_in_de_eu?ctx=vha4p1w4xtv3&tab=0

Winkeliers worden nu vaak opgezadeld met hoge kosten, doordat de creditcardmaatschappijen een deel van het aankoopbedrag eisen. Dat bedrag wordt nu beperkt tot maximaal 0,3 procent van het aankoopbedrag. Lidstaten mogen er ook voor kiezen om een vast bedrag van maximaal 5 cent per transactie vast te stellen.

De beperkingen zullen er volgens het Europees Parlement voor zorgen dat het voor consumenten goedkoper wordt om een creditcard te gebruiken. Winkeliers rekenen de hoge kosten voor het creditcardgebruik over het algemeen door in hun prijzen. De nieuwe regels gelden niet voor geldopname met een creditcard via pinautomaten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top