dinsdag, april 13, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / KPN test innovatieve technologie die bandbreedte van vast en mobiel netwerk combineert
KPN test innovatieve technologie die bandbreedte van vast en mobiel netwerk combineert

KPN test innovatieve technologie die bandbreedte van vast en mobiel netwerk combineert

  • Nederland
  • KPN gaat in de gemeente Nijkerk (buurtschap Appel-Driedorp Huinen) een nieuwe technologie testen waarmee de internet bandbreedte van inwoners in de buitengebieden van Nederland een flinke boost kan krijgen. Hiervoor combineert KPN de bandbreedte van het vaste netwerk met die van het mobiele 4G-netwerk, waardoor de gebruikerservaring van ‘vast internet’ fors zal verbeteren. Deze test past binnen de extra inspanningen die KPN verricht om heel Nederland, dus ook de afgelegen gebieden, zo snel mogelijk aan te sluiten op snel internet.
  • KPN
  • infodesk@kpn.com
In de komende maanden zullen zo’n tweehonderd KPN-klanten in het buitengebied van Nijkerk deze innovatieve techniek gaan testen. Hierdoor gaat de internetsnelheid fors omhoog waardoor klanten comfortabel gebruik kunnen maken van alle internetdiensten, interactieve TV èn nieuwe vormen van TV-kijken. De breedband verbinding gebruikt in de basis het vaste netwerk. Met slimme technieken wordt de capaciteit van het mobiele netwerk bijgeschakeld wanneer de maximale capaciteit van de vaste lijn is bereikt. Hiervoor wordt de Experiabox router van KPN uitgebreid met een extra unit die het mobiele 4G-signaal omzet als extra boost voor de gegevensoverdracht.Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN: “Als KPN willen we onze klanten in de meest afgelegen gebieden ook aansluiten op snel internet. Als geen ander in Nederland kan KPN zijn vaste en mobiele netwerken echt samen laten werken om deze klanten een betere gebruikerservaring te geven. Daarom gaan we deze veelbelovende innovatieve technologie nu in de praktijk testen.”

De test start in april 2017 en zal enkele maanden duren. Vervolgens gaat KPN de veldtest evalueren zodat deze in de toekomst op grotere schaal kan worden aangeboden.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top