zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Krijgsmacht bedankt prinses Beatrix voor betrokkenheid
Krijgsmacht bedankt prinses Beatrix voor betrokkenheid

Krijgsmacht bedankt prinses Beatrix voor betrokkenheid

  • Nederland
  • Prinses Beatrix luistert met generaal Middendorp naar ervaringen van marechaussees. Prinses Beatrix heeft vanmiddag op Vliegbasis Gilze-Rijen een dankbetuiging van de krijgsmacht in ontvangst genomen. De dankbetuiging kreeg zij voor de bezoeken die zij als koningin tijdens haar regeerperiode aan Defensie heeft gebracht.
  • d131002ev1111
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/10/02/46208551/Krijgsmacht_bedankt_prinses_Beatrix_voor_betrokkenheid_video

Ervaringen delen

Op de vliegbasis werd de prinses verwelkomd door Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en de commandanten van de krijgsmachtsdelen. Vervolgens liep ze door een haag van oud-adjudanten van de koningin richting een hangaar. Daarbinnen hadden actief dienende militairen en veteranen stands ingericht. Zij vertelden over de ervaringen die zij opdeden tijdens verschillende missies. Het ging om Bosnië/Kosovo, Afghanistan en de antipiraterijmissies Atalanta en Ocean Shield.

Jarenlange betrokkenheid

“Vanmiddag bedankte de krijgsmacht Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrix voor haar jarenlange betrokkenheid als staatshoofd”, zegt generaal Middendorp. “Een afscheid met persoonlijke gesprekken met personeel uit alle geledingen. Vol ook met herinneringen aan de 106 bezoeken die zij de afgelopen 33 jaar aan de krijgsmacht heeft gebracht. Een unieke middag, tekenend voor de grote verbondenheid van de krijgsmacht met het koningshuis.”

Hele eer

Adjudant Evert Agterhuis was een van de militairen die mocht vertellen over zijn werk. “Ik vind het een hele eer om dit te mogen doen. Ik heb verteld over mijn tijd bij de politietrainingsmissie in Kunduz, Afghanistan. Naast de foto’s van ons werk, heb ik ook foto’s laten zien van de Afghaanse bevolking. Wij deden veel in samenwerking met de lokale bevolking.”

Samengestelde kapel

Na de rondgang langs de verschillende missies, werd prinses Beatrix getrakteerd op een optreden van een samengestelde muziekkapel. Dit orkest bestond uit muzikanten afkomstig van alle 4 de kapellen van de krijgsmachtsdelen. Als afsluiting werd er een foto genomen van prinses Beatrix met militairen en materiaal van de verschillende Defensie-onderdelen.
Ook vlogen als groet aan de voormalig vorstin 3 F-16’s van de luchtmacht een zogenoemde fly-by.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top