vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Krijgsmacht pakt zilver bij homo-emancipatie
Krijgsmacht pakt zilver bij homo-emancipatie

Krijgsmacht pakt zilver bij homo-emancipatie

  • Nederland
  • Het gaat goed met de acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) in de Nederlandse krijgsmacht. Zo blijkt uit een onderzoek van het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Het kennisinstituut presenteerde gisteren de eerste wereldwijde rangschikking. Nederland behaalde de tweede plek.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/21/krijgsmacht-pakt-zilver-bij-homo-emancipatie.html

‘Het is natuurlijk fantastisch dat we 40 jaar na het opheffen van de ban op homoseksualiteit in de Nederlandse krijgsmacht als land op nummer 2 staan. Dat betekent dat er nog wat te winnen valt. In de afgelopen jaren is er gelukkig een hoop verbeterd’, aldus landmachtmajoor Peter Kees Hamstra van Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht.

Onderzoek

In het onderzoek van HCSS zijn 103 landen opgenomen. Nieuw-Zeeland staat op de eerste plek. Dit land houdt actieve campagnes om aan te geven dat iedereen, ongeacht seksuele geaardheid, welkom is bij de krijgsmacht. De lijst baseert zich op beleid en praktijk. Er is gekeken of LHBT’ers zich kunnen inschrijven voor een baan bij Defensie. En of zij binnen een eenheid worden opgenomen en getolereerd of juist worden uitgesloten of vervolgd. Het onderzoek is uitgevoerd om de integratie van LHBT’s bij Defensie te bevorderen. Naast Nederland en Nieuw-Zeeland staan, Australië, België, Canada, Denemarken, Frankrijk, Israël, en het Verenigd Koninkrijk, Zweden in de top 10.

HCSS

Het HCSS is een kennisinstituut op het gebied van internationale en nationale defensie- en veiligheidsvraagstukken. Het richt zich op het ondersteunen van beleidsvorming en advies.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top