maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Kringloopwinkel zamelt geld in voor Filipijnen
Kringloopwinkel zamelt geld in voor Filipijnen

Kringloopwinkel zamelt geld in voor Filipijnen

  • Nederland
  • Vandaag gaat Rataplan starten met een actie om geld in te zamelen voor Giro 555.
  • Rataplan Haarlem
  • http://www.rataplan.nl
  • info@rataplan.nl

We gaan dat doen door voor iedere gebrachte kg kleding 25 ct te doneren op giro 555. Dan levert een vuilniszak al snel 2 euro op.

De beelden en verhalen over de ramp in de Filipijnen zijn erg heftig en iedereen bij Rataplan is het erover eens dat er ook vanuit Rataplan iets moest gebeuren.

In het verleden heeft Rataplan ook de acties voor Haiti en de Tsunami in Azië gesteund. Zo zijn er inzamelingen geweest voor moeder/kind pakketten en zijn er hulpgoederen ingezameld voor Haïti.

In al onze kringloopwinkels en ook in onze fietsenstallingen staan onze mensen klaar met weegschalen en lijsten om de kilogrammen bij te houden. Op onze website, via Facebook en Twitter zullen we iedere dag de stand bijhouden!

De inzamelactie start vandaag (maandag 18 november) en eindigt op zaterdag  23 november. De verwachting is dat er misschien wel eens 20.000 kg kleding gebracht kan gaan worden.

Dat betekent een donatie van € 5000,-

OVER RATAPLAN

Rataplan exploiteert 14 kringloopwinkels, in Noord- en Zuid-Holland en 20 bewaakte fietsenstallingen verspreid over het land. Met als doel het bieden van werk aan mensen met een arbeidshandicap of een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt Rataplan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik.

Stichting Rataplan geeft vorm aan een keten van bedrijven waarbij zij het belang van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en/of leerlingen in het kader van een opleiding en het belang van een beter milieu voorop stelt.

De visie / ambitie van Rataplan: 

Vanuit betrokkenheid bij maatschappelijke behoeften wil Stichting Rataplan een vernieuwende en ondernemende organisatie zijn die zoveel mogelijk kansen creëert voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en een duurzame bijdrage levert aan een schoner milieu door afvalscheiding, hergebruik en recycling.

Stichting Rataplan wil in de diepte (landelijk) en in de breedte (ontwikkelen van andersoortige arbeid) uitbreiden op het gebied van duurzaam ondernemen, passend bij haar identiteit en maatschappelijke positie.

De ambitie hierbij is om het aantal dienstverbanden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en stageplaatsen voor leerlingen in het kader van een opleiding uit te breiden door nieuwe kringloopwinkels en fietsenstallingen te openen.

CONTACT
Sebastiaan
Assistent Bedrijfsleider Rataplan Haarlem
0646832445

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top