woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Kroatië viert toetreding tot EU
Kroatië viert toetreding tot EU

Kroatië viert toetreding tot EU

  • Europa
  • ZAGREB - De toetreding van Kroatië tot de Europese Unie is in de nacht van zondag op maandag in het hele land gevierd.Volgens lokale media juichten tienduizenden om middernacht op het belangrijkste plein in de hoofdstad Zagreb.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

,,Welkom in de Europese Unie,” zei de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso in het Kroatisch. In Zagreb en de andere grote steden werd vuurwerk afgestoken.

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Eamon Gilmore, die het voorzitterschap van de EU overdraagt aan Litouwen, noemde Kroatië een baken van hoop voor zijn buurlanden. ,,We huldigen jullie inspanning aan de voorwaarden voor toetreding te voldoen.” Na Slovenië is Kroatië de tweede voormalige Joegoslavische deelrepubliek in de EU.

De republiek riep op 25 juni 1991 de onafhankelijkheid uit, gelijktijdig met Slovenië. Daarna was Kroatië jaren verwikkeld in een oorlog met Joegoslavië.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top