maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Kroes tegen Wilders: wij zijn Nederlanders
Kroes tegen Wilders: wij zijn Nederlanders

Kroes tegen Wilders: wij zijn Nederlanders

  • Europa
  • ,,Een hint voor Wilders: wij zijn Nederlanders, geen Zwitsers, Noren of Chinezen.'' Met die tweet reageerde Europees commissaris en VVD-toppolitica Neelie Kroes donderdag op PVV-leider Geert Wilders, die wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt en zich meer spiegelt aan succesvolle onafhankelijke landen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjh2jv1vhmyd/nieuws/kroes_tegen_wilders_wij_zijn?ctx=vh9xh695xkkj&tab=0

De verschillen in economische ontwikkeling met bijvoorbeeld de niet-EU-landen Noorwegen en Zwitserland kunnen niet eenvoudigweg aan de euro worden toegeschreven, zo verduidelijkt Kroes haar tweet tegen het ANP. ,,Heb je wel eens gedineerd in Zwitserland en Noorwegen en naar de rekening gekeken?”, vraagt ze relativerend. ,,Net als met de euro nu, waren in de vorige eeuw ons economisch succes of onze economische crises nooit alleen afhankelijk van de gulden.”

Voor Nederland zijn Nederlandse oplossingen en modellen nodig, en Nederlandse invloed op de EU, stelt Kroes. ,,We moeten niet mensen gaan nadoen die verschillen van de Nederlanders.”

Als Nederlanders zich echt willen spiegelen aan andere economisch succesvolle en concurrerende landen, ,,doen we er veel beter aan naar Duitsland met zijn economische groei en stabiliteit te kijken”, zo stelt Kroes. ,,Het is veel beter als we zeggen: laten we in de EU blijven en de euro houden, samen met de Duitsers. Zij doen het blijkbaar heel goed.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top