woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Kuifje-veiling brengt 50.000 euro op
Kuifje-veiling brengt 50.000 euro op

Kuifje-veiling brengt 50.000 euro op

  • Nederland
  • Recordprijzen voor Kuifje-beeldjes en kerstkaarten Hergé.
  • Catawiki
  • http://www.catawiki.nl
  • mark@catawiki.nl

Een veiling met stripalbums, beeldjes en tekeningen van Kuifje heeft gisteravond ruim 50.000 euro opgebracht. De online veiling (www.catawiki.nl/herge) vond gisteravond plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars. Een recent maar zeldzaam beeldje van Kuifje in een T-Ford uit ‘Kuifje in Congo’ werd voor bijna 3.000 euro verkocht. Van dit beeldje uit het jaar 2000 zijn er 500 gemaakt maar het wordt zelden aangeboden.

Verzamelaars koesteren het in hun vitrines. Vier beeldjes van de beroemde maanraket in verschillende afmetingen brachten samen 3.500 euro op. Kerstkaarten die Kuifje-tekenaar Hergé naar relaties stuurde gingen weg voor 500 tot 800 euro per stuk. Ook oude albums blijven erg gewild. Een Franstalige druk van ‘De scepter van Ottokar’ uit 1942 bracht 2.4000 euro op. Een Nederlandstalige ‘Kuifje in Amerika’ uit 1947 werd afgehamerd op 1.300 euro. Opkomend zijn de Chinese vertalingen waarvan een set uit de jaren ’80 voor 400 euro werd verkocht.

‘Kuifje blijft wereldwijd zeer populair bij verzamelaars. Gisteravond werd er druk geboden door bieders uit alle delen van de wereld. Zo ging een legpuzzel voor 600 euro naar een Amerikaan en gaan twee speldjes voor 200 euro richting Australië. Verder waren er opvallend veel Duitse en Zwitserse bieders’, zegt Rene Schoenmakers, oprichter van Catawiki.

De Kuifje-veiling is te bekijken op www.catawiki.nl/herge

De in dit persbericht aangegeven opbrengsten zijn inclusief veilingkosten.

Over Catawiki
Met bijna 100.000 gebruikers en 1,5 miljoen bezoekers per maand is Catawiki ‘s werelds grootste catalogus en online veilinghuis voor verzamelaars. Wekelijks zijn er op Catawiki online veilingen van zeldzame verzamelbojecten zoals stripboeken, postzegels, munten, wijnen, speelgoed, boeken en kunst.

De catalogus wordt net als Wikipedia door de gebruikers zelf aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de centrale catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen. De Catawiki-catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date.

De site is in november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn 2 miljoen verzamelobjecten toegevoegd in meer dan 70 rubrieken. Zo staan vrijwel alle in Europa uitgegeven postzegels op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 5 miljoen verzamelobjecten aangeboden.

In juli 2010 stapten de investeerders Peak Capital en de NOM (Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) in Catawiki. In november 2010 won Catawiki de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. Catawiki is gevestigd in Assen, Nederland.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top