vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Kwart meer vluchtelingen naar rijke landen
Kwart meer vluchtelingen naar rijke landen

Kwart meer vluchtelingen naar rijke landen

  • Internationale
  • Het aantal vluchtelingen dat naar rijke landen trekt is in de eerste helft van dit jaar met bijna 25 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 330.000 mensen vroegen asiel aan in 44 geïndustrialiseerde landen, maakte de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr vrijdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjnia0soz7zo/nieuws/kwart_meer_vluchtelingen_naar_rijke?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Als de trend doorzet kan het aantal asielaanvragen eind dit jaar boven de 700.000 uitkomen. Dat is het hoogste aantal sinds de oorlog op de Balkan van begin jaren 90 van de vorige eeuw. Reden voor de vluchtelingstroom zijn de oorlogen in Syrië en Irak maar ook vluchtelingenstromen uit onder meer Somalië en Eritrea.

,,De internationale gemeenschap moet de bevolkingen voorbereiden op de realiteit dat door het ontbreken van oplossingen voor conflicten meer en meer mensen een veilig heenkomen en zorg nodig hebben in de komende maanden en jaren”, aldus de Hoge commissaris voor de vluchtelingen, António Guterres.

De 28 lidstaten van de Europese Unie registreerden 216.300 aanvragen, 23 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Duitsland kreeg daarbij verreweg de meeste aanvragen te verwerken: 65.700, gevolgd door Zweden met 38.900 en Italië met 24.500. Eén op de zeven aanvragers komt uit Syrië.

In de Verenigde Staten, met een totaal van 52.800, gaat het vooral om mensen die voor bendegeweld, de georganiseerde misdaad of voor drugskartels uit Midden-Amerika zijn gevlucht. In Australië, met zijn asielbeleid dat wordt bekritiseerd door de Unhcr, is het aantal aanvragen juist met 20 procent gedaald ten opzicht van de eerste zes maanden van 2013.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top