dinsdag, oktober 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Laatste weken tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek in EYE
Laatste weken tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek in EYE

Laatste weken tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek in EYE

  • Nederland
  • De laatste weken van de tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek - De avontuurlijke jaren van de film (1907-1916) zijn aangebroken. Nog tot en met 12 april laat EYE de beginjaren van de cinema herleven. In deze buitengewoon avontuurlijke tijd kwam de film tot ontwikkeling en werd er volop geëxperimenteerd met de mogelijkheden van het nieuwe medium. In de tentoonstelling is op grote schermen een flink aantal films uit de Desmet-collectie te zien. De sensatie van de makers en het publiek dat ruim honderd jaar geleden massaal toestroomde, komt opnieuw tot leven. Jean Desmets droomfabriek. De avontuurlijke jaren van de film (1907-1916), nog t/m 12 april in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl
  • image001
  • EYE
  • https://www.eyefilm.nl
  • info@eyefilm.nl
  • image002

De unieke collectie van filmondernemer Jean Desmet (1875-1956), in het beheer van EYE, staat bijgeschreven in de UNESCO’s Memory of the World Register. In de jaren waarin Desmet actief was, waren de film en de filmindustrie volop in ontwikkeling. Op allerlei terreinen experimenteerden pioniers met het wonderlijke nieuwe medium dat beelden tot leven bracht. De cinema van de jaren tien bleek een ware creatieve broedplaats, een tijd van nieuwe technologieën, artistieke vindingrijkheid en creatief ondernemerschap – vergelijkbaar met de huidige tijd waarin de ontwikkelingen rond digitale beeldcultuur elkaar razendsnel opvolgen.

De tentoonstelling wordt omlijst met een filmprogramma. Op zaterdag 28 maart vindt het Cinema Concert When the Earth Trembled (Barry O’Neil , VS 1913) plaats, de wereldpremière van de nieuwe restauratie. Op 5 april, eerste Paasdag, is de familiespecial Circusfilms: Professor Vanessa’s wondervoorstelling, een programma met circus- en variétéfilms, live muziek en acrobaten. Op tweede Paasdag programmeert EYE het Cinema Concert La vie et la passion de Notre Seigneur Jésus Christ (1906).

Iedere zondag én op tweede Paasdag kunnen bezoekers van de tentoonstelling deelnemen aan een rondleiding, aanvang 13.30.

Verwacht: van 25 april tot en met 30 augustus presenteert EYE een tentoonstelling over een van de belangrijkste kunstenaars van dit moment: William Kentridge, getiteld If We Ever Get to Heaven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top