woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Lancering van Philips BlueControl 2.0 op Wereldpsoriasisdag
Lancering van Philips BlueControl 2.0 op Wereldpsoriasisdag

Lancering van Philips BlueControl 2.0 op Wereldpsoriasisdag

  • Nederland
  • Philips zet lichttherapie zonder UV-straling in om huidziekte psoriasis te behandelen
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20151029-Lancering-van-Philips-BlueControl-2_0-op-Wereldpsoriasisdag.wpd#.VjHw-rcvfDc

Philips BlueControl is het eerste draagbare medische apparaat dat gebruikmaakt van blauw LED-licht zonder UV-straling om thuis plaque psoriasis te behandelen, zonder gebruik van chemische stoffen. De nieuwste generatie BlueControl-apparaten zal dit jaar in meer Europese landen en in Hongkong op de markt komen. In 2016 komen daar nog andere markten bij.

Philips introduceert vandaag in het kader van Wereldpsoriasisdag Philips BlueControl 2.0, de tweede generatie van dit draagbare medische apparaat1. Het is hiermee het eerste draagbare medische apparaat dat gebruikmaakt van blauw LED-licht zonder UV-straling om symptomen van lichte tot matige plaque psoriasis onder controle te krijgen2. Na de succesvolle lancering in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk eind vorig jaar en in Frankrijk begin dit jaar is op basis van feedback en inzichten van gebruikers een nieuwe generatie van dit klinisch geteste3+4 medische apparaat ontwikkeld. Philips BlueControl 2.0 is vanaf nu ook verkrijgbaar in Denemarken, Zweden en Finland, en zal in de komende maanden worden geïntroduceerd in Polen, België, Oostenrijk, Zwitserland en Hongkong. In de loop van 2016 zullen nieuwe markten als Israël en Italië volgen.

Wereldwijd treft psoriasis zo’n 125 miljoen mensen, van wie 80 procent lijdt aan de meest gangbare vorm, psoriasis vulgaris (plaque psoriasis). Deze aandoening wordt veroorzaakt door een versnelde deling van huidcellen, die gepaard gaat met pijnlijke ontstekingen. De fysieke en psychologische effecten van de huidziekte kunnen slopend zijn. Patiënten hebben last van schilferige rode plekken en afbladderende huid, vaak op zichtbare delen van het lichaam5. Psoriasis vulgaris is een ongeneeslijke chronische huidaandoening, dus de plaques blijven terugkomen. Zelfs wanneer de symptomen van de ziekte tijdens de behandeling verminderen of verdwijnen, kunnen ze zich opnieuw voordoen op andere delen van de huid.

Blauw licht gaat de plaque-symptomen te lijf door natuurlijke processen in de huid op te wekken. De huid wordt geholpen zich op de juiste wijze te vernieuwen doordat de versnelde aanmaak van huidcellen waarmee plaque psoriasis gepaard gaat, wordt vertraagd6. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen reguleert blauw licht ongecontroleerde ontstekingen en kan het de symptomen van aangetaste huid verlichten7. Philips BlueControl is een apparaat voor lichttherapie zonder UV-straling met een zachte werking, dat patiënten de klinisch bewezen voordelen van blauw LED-licht biedt zonder dat ze daarvoor hun normale dagindeling hoeven aan te passen. Het zichtbare licht wekt natuurlijke processen in de huid op, wat leidt tot een aanzienlijke reductie van symptomen als rode plekken, schilferen en verdikkingen. Het product is ontwikkeld om eenvoudig in de dagelijkse routine van de patiënt te worden geïntegreerd. Door het apparaat te gebruiken, hoeven patiënten minder vaak naar de dokter. Het apparaat is eenvoudig aan te brengen op aangedane armen, benen, ellebogen en knieën. De behandeling met blauw LED-licht zonder UV-straling wordt mogelijk gemaakt door 40 hoogintensieve blauwe LED-lampjes met aanpasbare lichtinstellingen. Dankzij het patiëntgerichte ontwerp en het feit dat het apparaat werkt op batterijen kan het altijd en overal worden gebruikt.

Bij de tweede generatie apparaten zijn de volgende verbeteringen aangebracht: een groter behandelgebied (ongeveer 25 procent groter), een bevestigingsband met een groter draagcomfort, een dunner apparaat en een langere batterijduur (1× opladen is voldoende voor vier behandelsessies). Eén gebruiker van BlueControl verwoordde het als volgt: “Ik zou BlueControl zeker aanraden. De behandeling is uitermate schoon, zonder smeersels of blootstelling aan UV-straling. En het allerbelangrijkste: het werkt!” Een andere gebruiker: “De reden dat ik BlueControl wilde proberen, was gewoon het aantal mensen dat in het onderzoek trouw was aan de therapie en dat de aanbevelingen volgde: 98 procent. Andere statistieken zeggen me niet zo veel. Wanneer patiënten de behandelinstructies volgen zoals de bedoeling is, is dat voor mij het beste bewijs dat iets werkt.”

Philips heeft samen met het universiteitsziekenhuis van Aken twee klinische onderzoeken uitgevoerd waarbij de werkzaamheid en veiligheid van Philips BlueControl zijn onderzocht voor de bestrijding van de symptomen van psoriasis vulgaris. In het tweede (langetermijn) onderzoek werden patiënten gedurende een periode van twaalf weken behandeld. Vergeleken met het begin van het onderzoek was bij 84 procent van de patiënten sprake van een verbetering van de plaque-symptomen (verdikking, rode plekken en schilferen). In een aantal gevallen verdwenen de plaques zelfs volledig. Van de patiënten beoordeelde 83 procent de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van het apparaat als ‘ideaal’ of ‘uitstekend’4.

Philips heeft lichttherapie met blauw LED-licht voor medische behandelingen de afgelopen jaren in meer producten toegepast, waaronder Connected BlueTouch, een draadloze, draagbare patch om spierpijn in de rug te verlichten. De Philips BlueControl 2.0 is verkrijgbaar via Eurocept homecare / Medizorg. Ga voor meer informatie naar www.medizorg.nl of www.blueledtherapy.philips.com.

Volg Philips op Twitter onder @PhilipsBlueLED, en gebruik de hashtag #WPD15 om aan de discussie deel te nemen.

1 Class IIa European CE Certificate.
2 ‘About Psoriasis” Accessed October, 2015. http://www.worldpsoriasisday.com/web/page.aspx?refid=114.
3 Weinstabl, A., et al. Dermatology,2011; 223(3): 251 – 9.
4 Pfaff S et al.Dermatology. 2015; 231: 24-34.
5 Schmid-Ott G, et al. Hautarzt. 2005; 56: 466 – 72.
6 Liebmann J, Born M, Kolb-Bachofen MV. JID. 2010; 130: 259 – 269.
7 Fischer M et al. Experimental Dermatology. 2013; 22:554 – 563.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top