maandag, augustus 3, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Landbouwgrondstoffen bieden in 2014 mooie kansen! Invinco Benelux
Landbouwgrondstoffen bieden in 2014 mooie kansen! Invinco Benelux

Landbouwgrondstoffen bieden in 2014 mooie kansen! Invinco Benelux

  • Europa
  • Landbouwproducten, zoals tarwe, maïs, soja, koffie en cacao heeft iedere mens voor zijn dagelijks leven nodig. We moeten tenslotte eten en drinken, crisis of geen crisis. Prijzen voor deze producten komt puur tot stand op basis van vraag en aanbod.
  • thumbmaker (4)
  • Invinco Benelux
  • http://www.onlinepersberichtplaatsen.nl
  • redactie@onlinepersberichtplaatsen.nl

Is het te droog en mislukt de oogst deels, dan stijgen de prijzen. Er ontstaan immers tekorten. Zit alles klimatologisch mee, dan zijn de oogstenovervloedig en groeit er een surplus. De prijs voor het product komt onder druk.

Vermogensbeheerder Invinco merkt al enkele jaren, dat onder particuliere beleggers de belangstelling voor soft commodities sterk groeit. Ze stappen daarmee in het voetspoor van bijvoorbeeld hedge funds en grote pensioenfondsen. Voor deze instituten vormen commodities een vaste onderdeel van hun portefeuille. Invinco is een van de weinige vermogensbeheerders, die de particuliere belegger verantwoord toegang tot deze markten biedt.

INVINCO houdt in 2014 vier commodities scherp in de gaten:

  • Tarwe: Invinco is bulish
  • Mais: Invinco is bulish
  • Cacao: We verwachten een test op een niveau van 3000 gevolgd door een correctie. Invinco biedt een interessante optieconstructie om hiervan optimaal gebruik te maken
  • Suiker: We wachten op het uit bodemen van de markt. Dat is een mooi instap moment. Om maximaal te kunnen profiteren, biedt Invinco een interessante optieconstructie aan

Vraag en aanbod

De verbeterde verhouding tussen vraag en aanbod was het gevolg van de hoge prijzen waardoor het bijvoorbeeld voor boeren in de VS aantrekkelijker was meer hectares in te zaaien met tarwe en mais. Het vergrootte aanbod had een negatief effect op prijzen voor beide granen in 2013. Rabobank verwacht dan ook niet, dat er in 2014 een fors prijsherstel zal zijn. Dat wil weer niet zeggen, dat prijsstijgingen uitgesloten zijn. Er zijn verschillende belangrijke factoren waar de belegger op moet letten. De eerste is de vraag naar biofuel. De afgelopen jaren is die stormachtig gestegen met gemiddeld 25%. Dat groeitempo lijkt nu af te koelen. Een tweede factor van belang is uiteraard China. Dat land heeft de ambitie laten varen om self sufficient te zijn. Het land zal daarmee afhankelijk blijven van importen. Volgens Rabobank kunnen daarom in 2014 de importen van soft commodities gaan stijgen. Voor tarwe zal de vraag niet zo groot zijn als in 2013, maar daar staat weer tegenover dat veel exporterende landen over minder voorraden beschikken om te exporteren. Alleen al daarom zou in 2014 een prijsherstel voor de hand liggen. Bij de minste of geringste tegenslag zou de exporteur niet meer aan de nieuwe vraag kunnen voldoen.

Daar komt nog iets bij. Mochten prijzen onverhoopt zo laag blijven, dan ligt het voor de hand dat boeren voor het nieuwe oogstjaar minder tarwe gaan inzaaien. De prijs is nu zo laag, dat de kosten amper terug verdiend kunnen worden. Iets dergelijks zien we nu al gebeuren bij maïs. Volgens Commerzbank wordt er in de VS nu al minder Mais ingezaaid, omdat het prijstechnisch aantrekkelijker is alternatieve gewassen in te zaaien. De bank voorziet daarom in het lopende jaar een prijsherstel, zij het niet zo spectaculair als in 2011. De kans op herstel wordt nog groter, als boeren een groter deel van de huidige voorraden van de markt weg houden. Dan ligt een prijsstijging vanaf het tweede kwartaal van 2014 voor de hand.

Bronwww.onlinepersberichtplaatsen.nl

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top