maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Landmacht ondersteunt première Captain America
Landmacht ondersteunt première Captain America

Landmacht ondersteunt première Captain America

  • Nederland
  • Met een spectaculaire demo van het Korps Commandotroepen ondersteunde de landmacht de officiële première van de film Captain America: The Winter Soldier. Deze vond gisteravond plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De militaire aanwezigheid op de première was vanwege het jubileumjaar ‘200 jaar Koninklijke Landmacht’.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/27/landmacht-ondersteunt-premiere-captain-america

Première Captain America

Captain America is een superheld uit de populaire Marvel-stripboeken die voor het eerst uitkwamen in 1941. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij rolmodel voor Amerikaanse militairen. Captain America was een soldaat met gevoel voor eer, dienstbaarheid en traditie. Hij zette zich in voor vrede en veiligheid.

Ook de landmacht houdt tradities aan en hecht veel waarde aan eer en dienen. Juist die tradities en gebruiken helpen militairen zich voor te bereiden op het vechten voor vrede en vrijheid.

Spectaculaire demo

Na het groenelopermoment werd het publiek toegesproken door onder anderen Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif: “Ik hoop dat iedereen zich wel realiseert: veiligheid en vrijheid zijn geen vanzelfsprekende dingen. Er zijn mensen nodig die voor vrede vechten. Captain America is 50 jaar een superheld, maar wij doen dat werk al 200 jaar. En het belangrijkste verschil: Captain America is fictief, wij zijn echt.”

Een 16 VEVA-scholieren liep tijdens de première rond in uniformen van 1814 tot en met het futuristische VOSS-uniform van de toekomst. De bijzondere première is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Disney Media, Veronica en de Koninklijke Landmacht.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top