woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Landmacht steunt Special Olympics
Landmacht steunt Special Olympics

Landmacht steunt Special Olympics

  • Nederland
  • Dankzij de inzet van honderden medewerkers en materieel van de landmacht zijn gisteravond de Special Olympics van start gegaan. De opening, in aanwezigheid van prinses Caroline van Monaco, werd ook nog eens opgeluisterd door abseilende militairen. Zij brachten de vlaggen van de 6 deelnemende landen het Abe Lenstrastadion in Heerenveen binnen.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/14/landmacht-maakt-special-olympics-mogelijk

De landmacht ondersteunt het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking op vele manieren. Kapitein Bouke Eekma, projectofficier namens Defensie: “We ondersteunen met infrastructuur, facilitair, transport, beveiliging en de medische coördinatie. Eigenlijk alles wat niet met sport heeft te maken. We hebben bijvoorbeeld het Olympisch dorp gebouwd met 6 evenementententen en daarin 2300 slaapplaatsen. In totaal zijn er zo’n 400 Defensiemensen bij betrokken.”

Patrouilles

Niet alleen in de voorbereiding, ook tijdens het evenement blijft Defensie actief. Zo zijn er gedurende het hele evenement, dat tot en met morgen duurt, 100 militairen van de Nationale Reserve actief. Zij beveiligen het terrein, lopen patrouilles en doen transportwerk.

SONS

De Special Olympics Nationale Spelen (SONS), zoals het evenement voluit heet, zijn de internationale Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan het 3-daagse sportfestijn doen 2500 sporters uit 6 landen mee en 1000 coaches en begeleiders. De atleten komen uit in meer dan 20 sporten. De gebeurtenis vindt naast Heerenveen ook in Sneek plaats.

De Special Olympics ontstond rond 1960 in de Verenigde Staten. Eunice Kennedy Shriver, zus van de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy, zag dat mensen met een verstandelijke beperking oneerlijk werden behandeld. Zij organiseerde vervolgens zomerkampen die uitgroeiden tot de Special Olympics. Op dit moment zijn meer dan 180 landen bij de wereldwijde organisatie aangesloten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top