donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Langdurige werkloosheid EU daalt na 7 jaar
Langdurige werkloosheid EU daalt na 7 jaar

Langdurige werkloosheid EU daalt na 7 jaar

  • Europa
  • Voor het eerst sinds het begin van de economische crisis in 2008 daalt het aantal Europeanen dat langer dan een jaar werkloos is. Dat meldde Europees commissaris voor Werkgelegenheid Marianne Thyssen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjt1hicsapzq/nieuws/langdurige_werkloosheid_eu_daalt_na_7?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Tussen het derde kwartaal van 2013 en het derde kwartaal van 2014 zakte de langdurige werkloosheid met 0,2 procentpunt naar 4,9 procent. Daarmee telde de Europese Unie 12,4 miljoen werklozen die al ministens een jaar op zoek zijn naar een baan. Dat is ruim de helft van de in totaal 23,8 miljoen werklozen. In Griekenland is 19 procent van de beroepsbevolking langer dan een jaar werkloos, in Spanje 12,6 procent.

De totale werkloosheid zit al langer in een dalende lijn, het aantal vaste en voltijdbanen trekt aan en de werkloosheid onder jongeren zakt. Toch waarschuwt commissaris Thyssen voor overdreven optimisme. Zo blijft de jeugdwerkloosheid met 21,1 procent veel te hoog.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top