dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Leden VNG-bestuur en commissies benoemd
Leden VNG-bestuur en commissies benoemd

Leden VNG-bestuur en commissies benoemd

  • Nederland
  • Het bestuur van de VNG heeft op voordracht van de adviescommissie op 3 juli 2014 waarnemende leden voor het VNG-bestuur en de VNG-commissies benoemd. De adviescommissie hanteerde een nieuw selectieproces om een andere invulling van het bestuur en de commissies te bereiken en om de bestuurlijke organisatie van de VNG te versterken. Opvallend is dat het aantal vertegenwoordigers van lokale partijen is verdubbeld en lokale partijen voor het eerst de grootste ‘partij’ vormen binnen de bestuurlijke organisatie van de VNG.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/14-07-07/leden-vng-bestuur-en-commissies-benoemd

Voor het bestuur en de commissies waren 228 vacatures waarvoor 650 kandidaten belangstelling toonden. Een adviescommissie onder voorzitterschap van Peter Noordanus (burgemeester Tilburg) heeft bij de selectie van kandidaten nieuwe criteria gehanteerd om de bestuurlijke organisatie van de VNG te vernieuwen en te versterken. Daarbij stond kwaliteit voorop. Immers, de uitdagingen waar gemeenten de komende jaren voor staan vragen om een sterke vertegenwoordiging van gemeentebestuurders in de bestuurlijke organisatie van de VNG. Om redenen van continuïteit en om een nieuw sterk bestuur te vormen, is de functie van bestuursvoorzitter VNG niet vacant gesteld.

De adviescommissie had twee doelen voor ogen. Ten eerste om het aandeel vertegenwoordigers van lokale partijen, net als in het lokaal bestuur, in het bestuur en de commissies van de VNG te verhogen. Daarnaast wilde de adviescommissie de diversiteit in de samenstelling van het bestuur en de commissies vergroten. Door gebruik te maken van het werk van de scoutingscommissie lokale partijen (onder leiding van Marco Pastors) is het aandeel vertegenwoordigers van lokale partijen met de voordracht verdubbeld van 10% in 2010 naar 20% (41 personen). De lokale partijen zijn daarmee voor het eerst de grootste ‘partij’ geworden binnen de bestuurlijke organisatie van de VNG.

Alle kandidaten zijn door de door de VNG direct na de bestuursvergadering van 3 juli jl. geïnformeerd. Op de Buitengewone ALV van 17 november 2014 worden de voorgedragen kandidaten voor de in totaal 228 vacatures en eventuele tegenkandidaten formeel ter benoeming aan de leden voorgelegd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top