dinsdag, juli 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Leden VNG-bestuur en commissies definitief benoemd
Leden VNG-bestuur en commissies definitief benoemd

Leden VNG-bestuur en commissies definitief benoemd

  • Nederland
  • De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft 228 nieuwe leden benoemd in het bestuur, negen commissies en het College voor Arbeidszaken. Het grootste deel van deze kandidaten was op 3 juli al door het VNG-bestuur tot waarnemer benoemd. Er waren geen tegenkandidaten. Opvallend is dat het aantal vertegenwoordigers van lokale partijen is verdubbeld en lokale partijen daarmee de grootste ‘partij’ zijn geworden binnen de bestuurlijke organisatie van de VNG. De positie van raadsleden en griffiers zal worden versterkt door de oprichting van een gremium voor raadsleden en griffiers.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/14-11-17/leden-vng-bestuur-en-commissies-definitief-benoemd

Voor het bestuur en de commissie waren er 228 vacatures waarvoor ongeveer 700 kandidaten belangstelling toonden. Een adviescommissie onder voorzitterschap van Peter Noordanus (burgemeester Tilburg) heeft bij de selectie van kandidaten nieuwe selectiecriteria gehanteerd om de bestuurlijke organisatie van de VNG te vernieuwen en te versterken. De adviescommissie had twee speerpunten: de groei van lokale partijen in gemeenten vertalen in een groter aandeel vertegenwoordigers van lokale partijen in bestuur en commissies van de VNG, en de diversiteit in de samenstelling van bestuur en commissies vergroten door waar mogelijk de voorkeur te geven aan jongere en vrouwelijke kandidaten en aan raadsleden.

Het aandeel vertegenwoordigers van lokale partijen is verdubbeld van 10% in 2010 naar 20% (41 personen) nu. Het aandeel vrouwen en raadsleden in de bestuurlijke organisatie is echter vrijwel gelijk gebleven. Voor een aantal commissies was er een relatief gering aantal vrouwelijke kandidaten. De raadsleden die zich kandidaat hadden gesteld bleken niet altijd te beschikken over een passende combinatie van persoonlijke ervaring, expertise & netwerk. Om de betrokkenheid van raadsleden te borgen heeft de VNG ervoor gekozen om een aanvullend gremium van raadsleden en griffiers op te richten. Het VNG-bestuur gaat hierover in gesprek met de besturen van Raadslid.Nu en de Vereniging van Griffiers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top