vrijdag, februari 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Leerlingen De Bosbouwers voor 1 dag baas in Spaarne Ziekenhuis
Leerlingen De Bosbouwers voor 1 dag baas in Spaarne Ziekenhuis

Leerlingen De Bosbouwers voor 1 dag baas in Spaarne Ziekenhuis

  • Nederland
  • Donderdag 29 januari nemen 2 leerlingen van basisschool De Bosbouwers in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis tijdens JINC’s Baas van Morgen. Ruim honderd kinderen uit het hele land doen mee aan dit initiatief en zijn voor 1 dag baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur van verschillende organisaties. Met deze ‘super Bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende organisaties kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.
  • head
  • Spaarne Ziekenhuis
  • http://www.spaarneziekenhuis.nl
  • info@spaarneziekenhuis.nl

Als ‘Baas van Morgen’ onderzoeken de leerlingen van De Bosbouwers de mogelijkheid voor de oprichting van een kindercliëntenraad voor het Spaarne Gasthuis, het fusieziekenhuis van het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis. Zij gaan als baas aan de slag op de kinderafdeling. Zo kijken zij wat er daar verbeterd kan worden en hoe de speelkamer van de toekomst eruit ziet. Hun bevindingen presenteren zij aan de raad van bestuur. “Deze kinderen zijn de werknemers van de toekomst”, vertelt Peter van Barneveld, voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis. “Het is belangrijk dat zij hun talenten kunnen benutten en ontwikkelen, eerst op school en later in hun werk. Als opleidingsziekenhuis leren we van en met elkaar. We laten de kinderen graag zien hoe het is om in een ziekenhuis te werken. Op onze beurt zijn we erg benieuwd naar de ideeën van onze twee bazen van morgen.”

Rolmodellen en inspiratie

In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. “JINC’s Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen”, aldus Daniel Roos, directeur JINC. “Ieder kind verdient een eerlijke kans. Daarom leren we ze wat te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. JINC’s Baas van Morgen is een inspirerende ervaring die kinderen met talent een extra steun in de rug geeft.”

Conferentie

Aan het einde van de dag verzamelen alle bazen en kinderen zich in Amsterdam en Rotterdam. Tijdens een JINC Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met elkaar met een blik op de toekomst.

Start programma: 15.00 uur
Locatie Amsterdam: Amstelveenseweg 500
Locatie Rotterdam: Kratonkade 3

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top