woensdag, augustus 5, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Leerlingenmigratie in grensgebied gemakkelijker
Leerlingenmigratie in grensgebied gemakkelijker

Leerlingenmigratie in grensgebied gemakkelijker

  • Nederland
  • Recentelijk introduceerde de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen een nieuw schooltype, de ‘Sekundarschule’.
  • Nuffic
  • http://www.nuffic.nl
  • info@nuffic.nl

Daarmee ontstond aan Duitse zijde de behoefte aan een hulpmiddel om scholieren vanuit Nederland op een eenvoudige en transparante manier in het nieuwe schooltype te laten instromen. Het document dat hiertoe is opgesteld, geeft Nederlandse instellingen ook inzicht in de organisatievormen binnen dit schooltype.

Equivalentielijst

Nordrhein-Westfalen grenst aan Nederland en telt ongeveer evenveel inwoners. Al in 2010 sloten het ministerie van OCW en de Duitse deelstaat een overeenkomst over de instroom van middelbare scholieren in het grensgebied. Met hulp van de Nuffic is destijds een tabel, de Äquivalenzliste, met de diverse onderwijsvarianten en hun equivalenten opgesteld.

Sekundarschule

Dit jaar is in Nordrhein-Westfalen een nieuw schooltype geïntroduceerd, de Sekundarschule. Dat is een brede middenschool waar leerlingen zich kunnen voorbereiden op een van de traditionele vormen van het Duitse algemeen voortgezet onderwijs: Gymnasium, Realschule of Hauptschule. Om ook de instroom in de Sekundarschule te vergemakkelijken, is de overeenkomst uitgebreid met een korte toelichting op de diverse onderwijsvarianten binnen dit nieuwe schooltype.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top