zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Lekker eten in Leeuwarden!
Lekker eten in Leeuwarden!

Lekker eten in Leeuwarden!

  • Nederland
  • Leeuwarden zal misschien niet de eerste plek zijn waar je aan denkt om een dagje heen te gaan, maar het is wel een echte aanrader. Het is een prachtige stad met oude gebouwen en vele leuke hotspots.
  • Leenmaatjes
  • https://leenmaatjes.nl/
  • info@leenmaatjes.nl

Huize kwast

Huize kwast opende in juni 2016 zijn deuren in Leeuwarden en ontpopte zich al snel tot een geliefde locatie voor jong en oud. Door de unieke retro uitstraling en de locatie valt deze hotspot in hartje Leeuwarden dan ook niet te missen. De menukaart is niet erg exotisch, maar beschikt wel over een aantal heerlijke klassieke gerechten. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk om er een hapje te komen eten. Waar mensen hier voor terug komen is de kaasfondue. Die is gewoon goed en betaalbaar (€17,50). Ben je vegetarisch of heb je speciale (dieet)wensen? Bij Huize Kwast doen ze daar totaal niet moeilijk over. En daar scoren ze extra punten mee. Huize kwast bestaat nu twee jaar en het is zeker een blijvertje!

De burgemeester van Napels

Ben je een dagje in Leeuwarden en heb je zin in een lekkere pizza? Dan moet je naar De burgemeester van Napels gaan. Dit is de hipte pizzeria van het moment, gelegen in het hartje van Leeuwarden. In de avond knappert hier het vuur in een traditionele stenen houtoven waarin ambachtelijke Napolitaanse pizza’s worden gemaakt. De pizza’s hebben een knapperige dunne bodem en zijn belegd met verse ingrediënten. Precies zoals je ze in Napels ook op je bord zou krijgen. Je hebt hier een heerlijke pizza voor een goede prijs, een pizza Marguerita bestel je al voor €8,00.

Barrevoets

De naam Barrevoets betekent letterlijk blootsvoets. Dit leuke restaurant staat voor dicht bij de natuur, eerlijk en nuchter. Een ijzersterkte formule zo blijkt, want Barrevoets draait al een tijdje mee. Alles wordt zelf gemaakt met verse en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Zo ook de verse biologische smoothies, en de heerlijke soorten koffie. Een van de echte uitblinkers hierbij is de Killer Cappuccino. Barrevoets gaat erg met de tijd mee, zo is glutenvrij eten bijvoorbeeld geen enkel probleem, ook wordt er goed rekening gehouden met andere allergieën. Dit is dan ook een van de beste hotspots in Leeuwarden!

Eten in de molen

Restaurant Eten in de molen lig iets buiten het centrum van Leeuwarden. Maar laat dat je vooral niet afschrikken. Vanuit het centrum is het hooguit een kwartiertje lopen naar deze fijne hotspot . Eten in de molen maakt gebruik van biologische en streekgebonden producten voor al hun gerechten. Daarnaast hebben ze ook een grote keuze aan vegetarische gerechten zoals de vegetarische brietaart. Daarnaast hebben ze ook authentieke gerechten, neem bijvoorbeeld een plakje arretjescake als dessert.

Over Petermvb

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top