vrijdag, augustus 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Lekker leven, zonder rugklachten
Lekker leven, zonder rugklachten

Lekker leven, zonder rugklachten

  • Nederland
  • De OriGENE behandelmethode heeft bewezen van grote waarde te zijn om te leven zonder rugklachten.
  • t_ruggengraat_groot
  • lagerugklachten
  • lagerugklachten.nl
  • info@origene.nl
  • De OriGENE behandelmethode heeft bewezen van grote waarde te zijn om te leven zonder rugklachten.

Wanneer uw leven grotendeels bepaald wordt door pijn in de rug, is genieten vaak moeilijk. Al lange tijd wordt er door patiënten, maar ook door artsen gezocht naar een oplossing. De OriGENE behandelmethode heeft bewezen van grote waarde te zijn om te leven zonder rugklachten. Ook artsen zijn overtuigd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat gemiddeld tenminste 40% verbetering mogelijk is bij patiëntengroepen die met de traditionele oefenprogramma’s slechts 10% verbetering vertonen.OriGENE is een fysiotherapeutische behandeling die exact op het verhelpen van uw rugklachten wordt afgestemd. Daarbij wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van uw klachten en wordt er dus niet zozeer (alleen) aan de bestrijding van symptomen gedaan. De behandeling wordt uitgevoerd op een behandeltoestel aan de hand van door OriGENE opgestelde behandelprotocollen. Bij een geleidelijke afbouw van de frequentie van behandelen kan OriGENE leiden tot een langdurige verbetering van de rugklachten.

Behandeling op maat

Op het OriGENE behandeltoestel wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd. Daarnaast wordt de belasting die het behandeltoestel uiteindelijk oplegt aangepast aan de mogelijkheden en de beperkingen die u als patiënt heeft. Een OriGENE-behandeling wordt dus volledig afgestemd op de patiënt.

Voor wie?

Wanneer er geen specifieke andere behandeling aan uw rug noodzakelijk is en u toch klachten ervaart, komt u in aanmerking voor OriGENE. Dat is het geval bij acute of chronische rugklachten (we spreken van chronische rugklachtenals de klachten langer dan 12 weken bestaan) of wanneer u last heeft van hamstring- of liesblessures en wanneer u bekkenproblemen of nekklachten heeft. Verder kan OriGENE uitkomst bieden wanneer u reumapatiënt bent of lijdt aan de ziekten van Bechterew of Scheuermann. Wel is het zo dat er dan geen sprake moet zijn van een actieve fase van het ziekteproces..

OriGENE is dus niet bedoeld voor mensen bij wie de rugklachten worden veroorzaakt door specifieke rugafwijkingen, waarvoor een andere behandeling noodzakelijk is. Daarnaast kan de (overigens vrij geringe) belasting van de behandeling te hoog zijn voor mensen met een verminderde belastbaarheid door algemene gezondheidsproblemen (zoals een zwak hart).

Snel van uw klachten bevrijd

Traditionele behandelmethoden voor rugklachten zorgen ervoor dat u tijdelijk vrij bent van rugklachten. De behandeltermijn is afhankelijk van de klachten die u heeft en kan soms lange tijd in beslag nemen. Kiest u echter voor OriGENE, dan betekent dit dat u een relatief kort behandelingstraject ingaat. Nadat u een intakegesprek heeft gehad en u definitief gaat beginnen, zal dit traject 10 tot 12 weken duren en moet u in die periode één keer per week bij een gespecialiseerde fysiotherapeut langs. Deze zal u per keer circa 20 minuten behandelen. Zijn de 10 tot 12 weken om, dan hoeft u niet meer elke week behandeld te worden, maar zal de frequentie waarin u naar de fysiotherapeut moet worden afgebouwd. U hoeft dan bijvoorbeeld maar één keer per maand of één keer per twee maanden behandeld te worden of zelfs nog minder vaak.

Over monique2

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top