vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Leraren van het Jaar 2014 komen uit Nijmegen, Zwolle, Amsterdam en Utrecht
Leraren van het Jaar 2014 komen uit Nijmegen, Zwolle, Amsterdam en Utrecht

Leraren van het Jaar 2014 komen uit Nijmegen, Zwolle, Amsterdam en Utrecht

  • Nederland
  • De Leraren van het Jaar 2014 zijn Femke Cools van de Montessorischool in Nijmegen, Joke Lorist-Klappe van het Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle, Jasper Rijpma van het Hyperion Lyceum in Amsterdam en Marloes van der meer van het ROC Midden Nederland in Utrecht. Staatssecretaris Sander Dekker maakte de namen bekend tijdens een feestelijk evenement in De Fabrique in Utrecht.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/10/04/leraren-van-het-jaar-2014-komen-uit-nijmegen-zwolle-amsterdam-en-utrecht.html

Deze Leraren van het Jaar zijn een jaar lang ambassadeur voor alle 350.000 leraren in Nederland. Leerlingen en ouders nomineerden honderden leraren voor deze titel. Na de eerste juryronde bleven er 37 genomineerden over: tien voor het basisonderwijs, tien voor het voortgezet onderwijs, acht voor het middelbaar beroepsonderwijs en negen voor het speciaal onderwijs.

Volgens staatssecretaris Sander Dekker is het belangrijk dat een dergelijke verkiezing er is: “Leraren in Nederland leveren elke dag een topprestatie. Hier staan vier kanjers die volgens de jury iets extra’s brengen in hun klaslokaal, een bijzondere boost weten te geven aan het onderwijs. Daarmee vormen zij een belangrijke inspiratiebron voor heel veel anderen. Ik hoop nog veel van hen te horen komend jaar”.

Ambassadeurs

De Leraren van het Jaar 2014 zijn een jaar lang ambassadeur van hun beroepsgroep. Ze treden op in de media, ze houden presentaties op scholen en ze vertegenwoordigen leraren. Die rol als vertegenwoordiger van het leraarschap blijft ook na het jaar van verkiezing bestaan, doordat ze lid worden van de Lerarenkamer. Regelmatig krijgt de Lerarenkamer een adviesvraag voorgelegd, o.a. door het ministerie van OCW, de Onderwijsraad en de onderwijsinspectie. Hun voorgangers spraken zich uit in het maatschappelijk debat en schreven opiniestukken, artikelen en boeken.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie, dat jaarlijks leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren oproept hun favoriete leraar op te geven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top