dinsdag, juni 25, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / LET OP! Schadelijke e-mailberichten waarbij het lijkt alsof Vodafone de afzender is
LET OP! Schadelijke e-mailberichten waarbij het lijkt alsof Vodafone de afzender is

LET OP! Schadelijke e-mailberichten waarbij het lijkt alsof Vodafone de afzender is

  • Nederland
  • Onderstaande e-mails worden naast no-reply@vodafone-nl.tech en info@vodafone-nl.bid nu ook verstuurd vanaf klantenservice.nl@vodafone.com. Let op, ook dit is géén e-mailadres van Vodafone. De ontvangers van deze e-mailberichten verzoeken we dan ook om niet te reageren, de link niet te openen en het e-mailbericht direct te verwijderen.
  • http://over.vodafone.nl/
  • press.nl@vodafone.com

Naast de hieronder beschreven e-mailberichten, heeft Vodafone vernomen dat er een nieuwe phishing variant in omloop is met als onderwerp ‘Herinnering Factuur. Uw betalingstermijn is verstreken’. De afzender van het bericht is no-reply@vodafone-nl.tech of info@vodafone-nl.bid Beide emails en e-mailadressen zijn niet van Vodafone. De ontvangers van deze e-mailberichten verzoeken we dan ook om niet te reageren, de link niet te openen en het e-mailbericht direct te verwijderen.

Update 27 februari 2015: Naast de hieronder beschreven e-mailberichten, heeft Vodafone vernomen dat er een nieuwe phishing variant in omloop is waarbij Intrum Justitia de afzender lijkt.
Een voorbeeld van deze e-mail en meer informatie is te vinden op ons forum, klik op ‘Nepmails (phishing) van Intrum Justitia in omloop’. Ontvangers van dit e-mailbericht verzoeken we om niet te reageren en het e-mailbericht direct te verwijderen.
Ook is er een brief in omloop waarbij het lijkt dat Vodafone via een ophaalservice een simwissel bij klanten thuis laat uitvoeren na een telefonische afspraak. Deze brief is niet van Vodafone afkomstig. Een voorbeeld van deze brief en meer informatie is ook te vinden op ons forum, klik op ‘Fraudepoging met brief’. Ontvangers van deze brief verzoeken we expliciet niet in te gaan op het verzoek.

Update 6 maart 2014: Naast de hieronder beschreven e-mailberichten, heeft Vodafone vernomen dat er nieuwe varianten in omloop zijn. In het bericht met als onderwerp ‘Je hebt een nieuw bericht’ wordt klanten het volgende gevraagd: ‘Geachte klant, Je hebt een nieuw bericht, neem dan contact op met uw inbox door te klikken op de onderstaande link. Wachten voor uw terugkeer, Met vriendelijke groet, dames en heren, de uitdrukking van onze diepe respect.’ In het bericht met als onderwerp ‘Vodafone rekening beperkt’ staat het volgende: ‘Uit onze gegevens blijkt dat er recentelijk een derde partij/illegale binnenkomst op uw Vodafone rekening is gedetecteerd. De beveiliging van uw account is onze primaire zorg, daarom hebben wij besloten om de actieve toegang tot uw account te beperken. Om deze wederom te activeren meldt u zich zo snel mogelijk aan via de onderstaande link, op deze manier behoud u uw toegang tot de rekening.’ De afzender van deze berichten is no-reply@voda.nl. Ook de ontvangers van deze e-mailberichten verzoeken we om niet te reageren, de link niet te openen en het e-mailbericht direct te verwijderen.
Update 24 juli 2013: Naast de hieronder beschreven e-mailberichten, heeft Vodafone vernomen dat er een tweede variant in omloop is met als onderwerp ‘Kopie Vodafone contract’. Deze e-mails bevatten ook een virus en wekken de indruk dat ze afkomstig zijn van vodafone.nl. Dit is niet het geval. Ook de ontvangers van deze e-mailberichten verzoeken we om niet te reageren, het bestand niet te openen en het e-mailbericht direct te verwijderen.
Bericht 2 juli 2013: Vodafone heeft van meerdere klanten vernomen dat zij e-mailberichten hebben ontvangen waarbij het lijkt alsof Vodafone de afzender is. In het meegestuurde (.exe) bestand zit een schadelijk virus.
Kenmerken van het frauduleuze bericht:
- De berichten zijn afkomstig van het e-mailadres: noreply.nl@vodafone.com
- Het onderwerp van het bericht is: Je nieuwe telefoonrekening staat klaar op My Vodafone
- In het bericht wordt een (.exe) bestand meegestuurd
Deze e-mailberichten zijn niet afkomstig van Vodafone, ook al lijkt dit door het gebruik van de naam Vodafone in de mail als afzender, onderwerp of inhoud wel zo. Wij verzoeken alle ontvangers om niet te reageren, het bestand niet te openen en het e-mailbericht direct te verwijderen.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top