maandag, januari 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Levelfour koopt glasvezelnetwerken bedrijventerreinen van Stepco
Levelfour koopt glasvezelnetwerken bedrijventerreinen van Stepco

Levelfour koopt glasvezelnetwerken bedrijventerreinen van Stepco

  • Nederland
  • Glasvezelondernemer Levelfour Networks uit Arnhem heeft op vrijdag 20 april de glasvezelnetwerken van IT-dienstverlener Stepco uit Ittervoort overgenomen. Dankzij de overname kunnen alle ondernemers op de aangesloten bedrijfsterreinen nu de overstap maken naar glasvezel.
  • Levelfour Networks
  • esmee@busken.nl
  • image1

Arnhem, 23 april 2018 – Glasvezelondernemer Levelfour Networks uit Arnhem heeft op vrijdag 20 april de glasvezelnetwerken van IT-dienstverlener Stepco uit Ittervoort overgenomen. Dankzij de overname kunnen alle ondernemers op de aangesloten bedrijfsterreinen nu de overstap maken naar glasvezel.

IT-diensten én glasvezelverbindingen uiteen

IT-dienstverlener Stepco is specialist in managed services en cloud-, beheer- en securityoplossingen. Voor optimale IT-resultaten en -verbindingen realiseerde Stepco ook glasvezelnetwerken voor de klanten. Aansluiting op glasvezel zorgt voor een voldoende bandbreedte en een beveiligde verbinding noodzakelijk om de managed services tot hun recht te laten komen. Aanleg en beheer van glasvezelnetwerken zijn geen kernactiviteiten van Stepco. Het was dan ook logisch dat Stepco hiervoor een strategische partner zocht en uitkwam bij Levelfour Networks. Al snel concludeerden beide partijen dat Levelfour Networks de glasvezelnetwerken zou overnemen. Zo blijven beide partijen bij hun kernkwaliteiten.

16 glasvezelnetwerken erbij

Voor Levelfour Networks betekent deze overname een forse uitbreiding van het aantal glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Het gaat om 16 netwerken op bedrijventerreinen in: Houten, Ede, Dieren, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam. Levelfour Networks zal de netwerken op de locaties verder uitbouwen en ervoor zorgen dat al deze netwerken voorzien worden van de nieuwste technologie.  Supersnelle breedband verbindingen zijn op deze locaties tegen betaalbare tarieven beschikbaar.

Voordelen voor iedereen

De overname biedt alleen maar voordelen. Voor iedereen. Stepco kan zich volledig focussen op de cloudoplossingen en IT-securitydiensten. Levelfour Networks vergroot haar aandeel op de Nederlandse bedrijventerreinen. Ondernemers die al glasvezel hebben krijgen de optimale beheerservice van Levelfour Networks met 24/7 monitoring en permanente updates. En ondernemers die nog geen aansluiting hebben, kunnen allemaal overstappen op glasvezel.

‘Professionele en innovatieve partner’

Branka Dessens, CEO bij Stepco, is enthousiast over de overname: “Met Levelfour Networks hebben we een professionele partner waardoor we onze klanten glasvezel kunnen blijven aanbieden. Bestaande klanten zullen niets van de transitie merken en kunnen ook na de overname bij ons terecht. Sterker, zij profiteren van de innovatieve kracht van Levelfour.” Daarnaast zal Stepco haar managed services diensten aanbieden op alle netwerken die in beheer zijn van Levelfour Networks.

‘Stuk verder in onze visie’

Peter Grotenhuis, CEO Levelfour Networks, ziet de overname als een grote stap voorwaarts in zijn visie: “Voor de positie van het Nederlandse bedrijfsleven moet ieder bedrijventerrein een glasvezelnetwerk hebben die bovendien 24/7 gemonitord en geüpgraded wordt. Levelfour wil daar de komende jaren als zelfstandige partij substantieel aan bijdragen. Met deze overname zijn we weer een stukje dichterbij die visie.”

Over Stepco

Stepco is sinds 1992 een IT-dienstverlener die IT veilig en makkelijk maakt door de inzet van gespecialiseerde cloud-, beheer- en securitydiensten. Stepco maakt samen met Twinsec GmbH en Help-IT BV deel uit van de Stepco Group. Stepco is gevestigd in Ittervoort en Houten.

Over Levelfour Networks

Levelfour Networks is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen Arnhemse ondernemers uit de telecommunicatie, breedband infrastructuur en financiële dienstverlening. Levelfour initieert, realiseert en exploiteert glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen in heel Nederland. Levelfour wil dat alle bedrijventerreinen voorzien zijn van glasvezel en wil deze netwerken rendabel exploiteren.

 

Over sabrina@busken.nl

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top