woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Lezing nieuwe behandeling tegen depressie, burn-out en chronische vermoeidheid
Lezing nieuwe behandeling tegen depressie, burn-out en chronische vermoeidheid

Lezing nieuwe behandeling tegen depressie, burn-out en chronische vermoeidheid

  • Nederland
  • Het onderzoeksteam van Thalamo heeft, gebaseerd op veel (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek, een effectieve behandeling ontwikkeld voor depressie, burn-out en chronische vermoeidheid. De behandeling staat onder leiding van een zeer ervaren neuroloog en psychiater die ook jarenlang onderzoek heeft gedaan.
  • s.o.c.w.
  • www.socw.nl
  • info@socw.nl
  • 2 keer verstuurd omdat ik bij de eerste keer de bijlage vergeten was.
  • Persbericht depressie

NIEUWE BEHANDELING TEGEN DEPRESSIE,
BURN-OUT EN CHRONISCHE VERMOEIDHEID

Door: Dr. F.A. Boogers (neuroloog, psychiater en onderzoeker)

              Michael van Gils (therapeut en onderzoeker)

Locatie: Paradijslaan 20 B te Eindhoven (gratis parkeren via slagboom)

Aanvang: 19.30 uur (einde 22.00 uur). Zaal open 19.00 uur.

Aanmelden: www.socw.nl

Een depressie is een stemmingsstoornis, die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid.

Een kleine 1 miljoen mensen in Nederland lijden aan een depressie. Dat is iets meer dan het inwonersaantal van de stad Amsterdam. Maar liefst één miljoen mensen slikken antidepressiva.

Wat is er met ons aan de hand?

Het onderzoeksteam van Thalamo heeft, gebaseerd op veel (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek, een effectieve behandeling ontwikkeld voor depressie, burn-out en chronische vermoeidheid. De behandeling staat onder leiding van een  zeer ervaren neuroloog en psychiater die ook jarenlang onderzoek heeft gedaan.

Morfineachtige stofjes uit bepaalde voedingsmiddelen en/of chronische stress en/of fysieke/psychische trauma’s verminderen, bij een relatief tekort aan specifieke enzymen de werking van het endorfinesysteem.

Het endorfinesysteem is de eerste 30 tot 60 minuten verantwoordelijk voor de verwerking van stress en daarna gaan de bijnieren cortisol (anti-stress hormoon) aanmaken. Langdurige belasting van de bijnieren, resulteert uiteindelijk in een bijnieruitputting en een verstoorde schildklierwerking.

Chronische stress verhoogt eveneens de hoeveelheid glutamaat in het lichaam. Glutamaten blokkeren de NMDA receptoren.

Eerder genoemde morfineachtige stofjes veroorzaken bij een tekort aan specifieke enzymen onder andere ontstekingen en een verminderde immuniteit van de darm.

Behandeling

Een multidisciplinaire aanpak (o.a. infusen) door specialisten kan de klachten snel doen laten verminderen. Patiënten ervaren na een eerste week behandeling al verbeteringen.

Over s.o.c.w.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top