zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Liander opent demonstratieproject BioNet
Liander opent demonstratieproject BioNet

Liander opent demonstratieproject BioNet

  • Nederland
  • Arnhem - Woensdag 29 mei is in het Gelderse Eerbeek het demonstratieproject BioNet officieel van start gegaan. BioNet is een speciaal aangelegd gasnetwerk voor het transport van biogas.
  • Liander
  • http://www.liander.nl
  • info@liander.nl

In Nederland willen we in 2020 samen gebruik maken van minimaal 16% duurzame energie. Met de huidige manier van woningverwarming op aardgas is deze doelstelling moeilijk te realiseren. Het belang van een duurzame methode van energievoorziening is dan ook groot. Met het demonstratieproject BioNet – een samenwerking van Liander en ATAG Verwarming – tonen we aan dat biogas als energiebron voor verwarmen een uitstekend duurzaam én rendabel alternatief is, die voor sterke EPC-reductie zorgt. Bij het BioNet is het namelijk niet noodzakelijk het biogas op te waarderen tot groen gas om dit te kunnen benutten.

Wat is BioNet?
Het BioNet is een speciaal aangelegd gasnetwerk voor het transport van biogas. Biogas wordt geproduceerd uit afvalwater, slib en biomassa zoals GFT-afval en mest. Nadat het vrijgekomen biogas is gereinigd, kan het direct worden getransporteerd voor het verwarmen van woningen en gebouwen. Dit is mede mogelijk dankzij de Multigasketel die door ATAG speciaal voor dit doeleinde is ontwikkeld. Bekijk hiernaast ook de BioNet-video.

Voordeel voor klanten en omgeving
Met deze vorm van verwarming wordt een EPC (Energie Prestatiecoëfficiënt, die aangeeft hoe zuinig de woning is in verbruik en uitstoot van CO2) bereikt van maar 0,3. Dus een bijna volledig energie-neutrale woning! Meer dan 60% lager dan woningen met een aardgas aansluiting. En zonder extra hoge investeringen.

Mede dankzij Industriewater Eerbeek (dochter van de Eerbeekse Papierindustrie) is het mogelijk gemaakt om dit bijzondere en geheel CO2-neutrale concept nu in de praktijk te demonstreren.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top