maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Lidmaatschap beleggingsclub vaak onderschat
Lidmaatschap beleggingsclub vaak onderschat

Lidmaatschap beleggingsclub vaak onderschat

  • Nederland
  • Het lidmaatschap van een beleggingsclub wordt door veel beleggers als een onnodige kostenpost beschouwd. In dit artikel lees je waarom deze gedachte onterecht is en waarom het lidmaatschap wel degelijk voordelen biedt.
  • Verstandige Beleggers
  • http://www.verstandigebeleggers.com
  • AronvanFaassen@outlook.com

Beleggingsclub

Steeds meer mensen starten met beleggen in aandelen, maar zijn vaak onvoldoende voorbereid. Hierdoor heeft menig startende belegger zijn vermogen op de beurs verloren. Naast het volgen van een goede beleggingscursus kan het lidmaatschap van een beleggingsclub deze onnodige financiële schade voorkomen. Maar veel beleggers zien een dergelijk lidmaatschap vaak eerder als een kostenpost dan een waardevolle investering en dat is in veel gevallen onterecht.

Minder risico en kennisverrijking

Het lidmaatschap van een beleggingsclub kan er namelijk voor zorgen dat je jouw kennis over het beleggingsvak in zeer korte tijd flink uitbreid. Daarnaast zorgt de ervaring van de andere leden ervoor dat ze je kunnen behoeden voor veel gemaakte beleggingsfouten.

Een andere reden waarom de investering in het lidmaatschap van een club de moeite waard is, is dat je met andere leden samen collectief kunt gaan beleggen. Dit houdt in dat de leden een gezamenlijke beleggingsrekening openen en hier een bepaald bedrag aan inleg op storten.

Vervolgens wordt er een gezamenlijke beleggingsstrategie opgesteld waarin onder andere wordt vastgelegd welke aandelen er in de beleggingsportefeuille dienen te worden opgenomen en tegen welke koers deze aandelen dienen te worden aangekocht. Ook worden criteria opgesteld over bij welke koers een aandeel verkocht dient te worden en hoe er op bepaalde ontwikkelingen op de beurs gereageerd wordt.

Een aantal leden worden als beheerders aangewezen die toezien op juist gebruik van de beleggingsrekening en de naleving van de beleggingsstrategie die is ingezet. In het geval de beleggingen positieve rendementen opleveren, dan worden de opbrengsten naargelang de omvang van de inleg onder de deelnemende leden verdeelt.

Toegevoegde waarde is belangrijk

Indien je enkel wilt profiteren van de kennis en ervaringen van andere beleggers en daarnaast het risico wilt verkleinen wanneer je gaat beleggen in aandelen, dan past het lidmaatschap van een beleggingsclub waarschijnlijk niet bij je.

Het doel van een beleggingsclub is om als beleggers onderling elkaar verder te helpen in het beleggingsvak en samen goede rendementen te behalen. Om voor de andere leden van toegevoegde waarde te zijn, is het belangrijk dat je dus nadenkt over wat jij gaat toevoegen aan de club.

Wanneer je nog weinig beurservaring hebt opgedaan, dan kan dat bijvoorbeeld de nieuwste theoretische kennis zijn. Het volgen van een goede beleggingscursus is in dat geval dan aan te raden. Bovendien begrijp je dan ook de vaktermen die in de wereld van beleggen veelvuldig worden gebruikt.

De gedachte dat een beleggingsclub dus enkel is weggelegd voor ervaren beleggers is onterecht. Sterker nog: de meeste clubs bestaan uit een mix van junior en senior beleggers.

Het loont dus om eens vrijblijvend bij diverse clubs sfeer te proeven en om te kijken op welke manier je elkaar als beleggers verder kunt helpen. Want uiteindelijk gaat het iedere belegger om goede beursresultaten en als je daarvoor een steentje bij kunt dragen, dan ben je meer dan welkom bij een beleggingsclub.

Over Aron

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top