maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Lied en Boek Musical van Water en Land
Lied en Boek Musical van Water en Land

Lied en Boek Musical van Water en Land

  • Nederland
  • Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard pakt muzikaal uit met een nieuw lied en het boek Musical van Water en Land met dezelfde titel, geschreven voor het derde album van Loeksband ’Land van Leeghwater’. In het boek neemt Loek u mee met het koor 'De Nieuwe Tijd' uit Alkmaar, naar de opvoering van hun musical over leven en overleven in Alkmaar en het Land van Leeghwater.
  • Boek-VoorkantOmslag Musical van Water en Land-JPG -
  • Loek Duinmeyer Loeksband.nl
  • www.loeksband.nl
  • info@loeksband.nl
  • Boek-Loek Duinmeyer-Loeksband-NL-Boek en Single Sfeerbeeld-14X14

Boek en Lied ’Musical van Water en Land’

Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard pakt muzikaal uit met een nieuw lied en het boek Musical van Water en Land met dezelfde titel, geschreven voor het derde album van Loeksband ’Land van Leeghwater’. In het boek neemt Loek u mee met het koor ‘De Nieuwe Tijd’ uit Alkmaar, naar de opvoering van hun musical over leven en overleven in Alkmaar en het Land van Leeghwater. Waarin een zoektocht naar de munt van Justerland de geschiedenis weergeeft van Noord-Holland en de strijd tegen het telkens weer oprukkende water. Het lied Schaduw op Justerland is hiervoor als ouverture al uitgebracht en staat als videotrailer voor album, boek en musical op YouTube. Dit wordt nu vervolgd met het boek en 2 nieuwe singles Amsterdam Hoofdstad en Musical van Water en Land.

In het verhaal is het lied Amsterdam Hoofdstad geschreven voor Rooie Sien van café De Tijd, een groot fan van het Amsterdamse levenslied en musical De Jantjes. Zij spreekt dan ook de wens uit dat er eigenlijk weer eens zo’n musical zou moeten komen. Meester Rob, een ander personage uit het boek, is een oud Amsterdammer die aardig overweg kan met de accordeon. Om de liefde van Rooie Sien te winnen maakt Meester Rob samen met Loek het lied Amsterdam Hoofdstad waar ze de bekendste liedjes uit het Amsterdamse repertoire in hebben verwerkt.

Op zijn website Loeksband.nl en op YouTube presenteert Loek zijn liedjes als muzikale ansichtkaarten uit Noord-Holland. Vanuit het boek kan je dan ook regelmatig sfeerproeven met de liedjes die als gedichten terug zijn te vinden in het boek en met de audio die digitaal te vinden is op het internet. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel onder: ISBN: 978-90-8759-691-0

Over Loek Duinmeyer

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top