dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Liesbeth Dirks Geschiedenisleraar 2016
Liesbeth Dirks Geschiedenisleraar 2016

Liesbeth Dirks Geschiedenisleraar 2016

  • Nederland
  • Liesbeth Dirks, docent geschiedenis aan het Schoonhovens College, is uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar 2016. Dat is vandaag bekend gemaakt aan de vooravond van de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.
  • Rijksmuseum
  • info@rijksmuseum.nl

Drie finalisten

Liesbeth Dirks geeft geschiedenis in de bovenbouw van de HAVO en het VWO van het Schoonhovens College. Ze zal als titelwinnaar een jaar lang fungeren als ambassadeur van het geschiedenisonderwijs. Dirks werd gekozen uit een shortlist van tien geschiedenisleraren van middelbare scholen in heel Nederland. Uit deze tien dongen tot 29 oktober nog drie finalisten mee naar de titel. Naast Dirks waren dat Fenneke Reinders van De Lindenborg in Leek (Gr.) en Karst van der Velde van het Hondsrug College ‘De Marke’ in Emmen.

Prijzen

De winnaar:
• De titel Geschiedenisleraar van 2016, ambassadeur van het geschiedenisonderwijs
• Bezoek aan Internationaal EUROCLIO-congres voor geschiedenisdocenten
• Bezoek aan het Rijksmuseum met drie klassen
• Eigen lesvideo maken, onder begeleiding en met faciliteiten van de NTR

De twee andere finalisten:
• Bezoek met een schoolklas aan het Nationaal Archief, met een op maat gesneden programma naar de wensen van de klas

Verkiezing

Schoolbesturen, collega-docenten, ouders én leerlingen konden hun geschiedenisleraar voordragen als geschiedenisleraar van het jaar. Een vakjury van prominente didactici, historici en leerlingen selecteerde uit de aanmeldingen twintig leraren en woonden een les bij op hun school. Daarna nomineerde de jury tien leraren waarvan videoportretten werden gemaakt. Uit deze genomineerden werd eerst een top drie gekozen en vervolgens de Geschiedenisleraar van het jaar. De winnaar is op 29 oktober bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rijksmuseum, gepresenteerd door Joost Karhof.

Achtergrond

Het Rijksmuseum en de NTR, als omroep met een educatieve taak, organiseerden de verkiezing voor het derde achtereenvolgende jaar. Zij onderschrijven het belang van goed geschiedenisonderwijs en de cruciale rol die de geschiedenisleraar daarin vervult. Daarom hebben zij hun krachten gebundeld en deze verkiezing in het leven geroepen.

NTR en Rijksmuseum organiseren de verkiezing van de Geschiedenisleraar van het jaar in samenwerking met VGN, Euroclio, het Nationaal Archief en het Bestuursfonds Hollandse Meesters/Rijksmuseum Fonds.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top