dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Live: Het EP beslist over gemakkelijkere toegang tot digitale muziek
Live: Het EP beslist over gemakkelijkere toegang tot digitale muziek

Live: Het EP beslist over gemakkelijkere toegang tot digitale muziek

  • Europa
  • Er zijn meer dan 500 gelicensieerde digitale muziekdiensten actief wereldwijd, met 30 miljoen tracks voor consumenten maar slechts één is beschikbaar in alle lidstaten van de EU, in tegenstelling tot 21 in de VS. Europeanen hebben nog steeds geen brede toegang tot verschillende repertoires en de dienstverleners worden geconfronteerd met een wirwar van vergunningen en auteursrechtenorganisaties. Op dinsdag stemt het EP over een voorstel voor muzieklicenties die in de hele EU zullen gelden.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgzpt9vgftj/nieuws/live_het_ep_beslist_over_gemakkelijkere?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Het Parlement bespreekt en stemt deze dinsdag vanaf 09:00 uur over een akkoord met de lidstaten om online muziekproviders licenties te geven die gelden in de hele EU. Het debat en de stemming over het wetgevende verslag van de Franse christendemocrate Marielle Gallo wordt rechtstreeks uitgezonden.

De digitale muziekmarkt in Europa groeit snel. Start – ups zoals Deezer, Juke, Spotify, concurreren met de gevestigde tech reuzen zoals Apple en Amazon en volgens het verslag over 2013 van IFPI Digitale muziek rapport 2013, werden meer dan 391million tracks verkocht in 2012 in de hele EU.

De versnippering van muziekrechten verhoogt echter de kosten van de verkoop van muziek. Complexe vergunningenstelsels ontmoedigen ook start-up bedrijven om tot de digitale muziekmarkt toe te treden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top