dinsdag, januari 21, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Loek schrijft histories lied voor de MarieJanne ”In Egmond aan de Zee”
Loek schrijft histories lied voor de MarieJanne ”In Egmond aan de Zee”

Loek schrijft histories lied voor de MarieJanne ”In Egmond aan de Zee”

  • Nederland
  • De Troubadour Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard komt uit met een single om de historie en het plezier van de Rondvaartboot MarieJanne uit Egmond aan zee in gedachten te kunnen houden.
  • Egmond-Hoeslogo300dpi-1400
  • Loek Duinmeyer
  • www.loeksband.nl
  • info@loeksband.nl

De Troubadour Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard komt uit met een single om de historie en het plezier van de Rondvaartboot MarieJanne in gedachten te kunnen houden.

Het lied “In Egmond aan de Zee”  is een door hem geschreven  Zeemanslied over Egmond en zijn geschiedenis als Vissersdorp waarin Jeapie Jaepie en de Rondvaartboot de MarieJanne de hoofdrolspelen. Al meer dan vijftig zomers lang is het een bekend plaatje, de witte motorboot  MarieJanne die, volgeladen met toeristen en vrolijk versierd met vlaggetjes, voor de kust heen en weer vaart.  Ontelbare keren stak de boot van wal. En elke vaartocht gebeurde er wel iets leuks, aparts of ontroerends. Er zijn echt duizenden verhalen en anekdotes over de MarieJanne en haar vaartochten. Hele generaties hebben er mee gevaren. Het Tehuis voor Oude Zeelieden en de Vuurtoren Van Speyck zijn ook grote blikvangers bij een dagje strand in Egmond. De boot vaart dit jaar echter zijn laatste rondjes in Egmond en wordt geschonken aan het Zeekadetten korps te Amsterdam. Waar hij daar op het IJ en de grachten plezier zal gaan brengen. Een andere hoofdrol in dit lied is weg gelegd voor Jaepie Jaepie het icoon voor de Vissers en de Reddingsbrigade van Egmond. En een stukje Hollandse scheepvaarthistorie met 2 scheepswrakken die voor de Noord-Hollandse kust tot de verbeelding spreken en soms ook nu nog (goud)stof doen opwaaien. De Renate Leonardt en De Lutine. Ligt er nog goud in de zeebodem voor de Noord Hollandse kust ? In Egmond aan Zee weten ze wel beter. Loek komt in het voorjaar van 2017 ook met een Boek met als titel Loek over Noord-Holland, gelijk met zijn derde muziek album Loek over Noord-Holland 3 “Land van Leeghwater. Loek heeft zich als Troubadour gespecialiseerd in het maken van liedjes over stad, dorp en streek. Met verhalen over het leven in Noord-Holland met water en land. Vanaf zijn roots in Alkmaar tot zijn muzikale kijk nu op de mooie plekjes en gebeurtenissen om hem heen in Noord-Holland.  Loek presenteert zijn liedjes als muzikale video ansichtkaarten op zijn Youtube-kanaal Loeksband. Dit lied is er nu ook te bezichtigen als een muzikale groet uit Egmond aan de Zee.  De release van het lied is eind Augustus  2016  digitaal via CDBaby.com en alle andere aanbieders van digitale muziek en streaming sites.

Over Loek Duinmeyer

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top