zondag, juli 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Lookout Safe Wifi beschermt gebruikers tegen netwerkaanvallen via openbare wifi
Lookout Safe Wifi beschermt gebruikers tegen netwerkaanvallen via openbare wifi

Lookout Safe Wifi beschermt gebruikers tegen netwerkaanvallen via openbare wifi

  • Nederland
  • Lookout, specialist in mobiele beveiliging, introduceert Safe Wifi. Met deze nieuwe functie zijn gebruikers van Lookout Premium nog beter beschermd tegen netwerkaanvallen. Wanneer zij zich aanmelden op een openbaar en mogelijk schadelijk wifinetwerk stuurt Lookout een melding, waarna stap voor stap wordt uitgelegd hoe ze zich van het netwerk moeten afmelden.
  • Lookout
  • info@Lookout.com
De verleiding om gebruik te maken van publieke wifinetwerken in bijvoorbeeld cafés of het openbaar vervoer is groot. Gebruikers kunnen steeds meer met smartphones en gaan daardoor steeds sneller door hun databundel heen. Echter is de kans groot dat die netwerkverbinding meer neemt dan dat deze de gebruiker geeft: cybercriminelen maken graag gebruik van openbare wifinetwerken voor zogenoemde Man-in-the-Middle (MitM)-aanvallen. Daarbij onderschept een aanvaller het netwerkverkeer, om het vervolgens om te leiden zodat het kan worden ingezien. Zo kan een aanvaller live meekijken met data die wordt verstuurd zoals wachtwoorden, ook als deze niet letterlijk worden ingetoetst door de gebruiker.Dat kan op meerdere manieren:

  • Vals wifinetwerk: de aanvaller zet een vals wifinetwerk op met een uitnodigende naam, zodat bij iedereen die zich daar nietsvermoedend op aanmeldt, kan worden meegekeken
  • Valse VPN: sommige gebruikers maken gebruik van een virtual private network (VPN) om pottenkijkers op publieke wifi te voorkomen. Sommige aanvallers zetten daarom een valse VPN-verbinding op.
  • Proxy-server: een proxy is een server die zich bevindt tussen het apparaat van de gebruiker en de website of app die de gebruiker wil benaderen. Aanvallers stellen deze proxy’s in om de data die het device naar de doellocatie verstuurt om te kunnen leiden.
  • ARP-spoofing: door misbruik te maken van het Address Resolution Protocol kan een aanvaller zijn of haar device met het IP-adres van een gebruiker verbinden en gegevens ontvangen die voor dat device bedoeld zijn.

Hoewel data tegenwoordig bijna altijd versleuteld is, beschikken aanvallers over manieren om die data te ontcijferen. Bovendien is krachtige encryptie niet altijd mogelijk: verschillende browsers gebruiken verschillende standaarden die niet altijd beschikbaar zijn, wat kan leiden tot minder krachtige versleuteling.

Wat doet Lookout Safe Wifi bij een aanval?
Zodra Lookout een verbinding met een gevaarlijk wifinetwerk vaststelt, of een aanval waarneemt, krijgt de gebruiker een waarschuwing. Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe de gebruiker zich van het netwerk afmeldt. Omdat het voor kan komen dat Lookout een netwerk als risicovol bestempelt maar de gebruiker er toch gebruik van moet maken, is het mogelijk om deze netwerkverbinding als vertrouwd aan te merken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een IT-beheerder het netwerkverkeer op een bedrijfsnetwerk monitort om te zien of websites wel geschikt zijn voor bezoek in een werkomgeving.

Wanneer verbinding met een publieke wifi gevaarlijk is, moeten gebruikers dat weten, zodat ze hun persoonlijke en financiële gegevens kunnen beschermen. De nieuwe functie Safe Wifi zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt verbinden met wifinetwerken en waarschuwingen krijgt wanneer het netwerk dat je gebruikt wordt aangevallen. In tegenstelling tot VPN is Lookout Safe Wifi niet zwaar voor je batterij en kun je ook veilig gebruik blijven maken van openbare wifi in landen waar VPN niet is toegestaan.

Safe Wifi is beschikbaar voor gebruikers van Lookout Premium op iOS en Android.


Voor meer informatie
Pride PR
Simone Pouw / Wilco Rutenfrans
+31 71 568 00 28
lookout@pridepr.nl


Over Lookout
Lookout is een cybersecuritybedrijf dat zowel individuele gebruikers als ondernemingen de mogelijkheid biedt om op een veilige manier mobiel te werken. Security Cloud van Lookout maakt gebruik van 100 miljoen mobiele sensoren om een dataset te bouwen van zowat alle mobiele code ter wereld, waardoor het mogelijk wordt om verbindingen te detecteren die normaal gezien niet zichtbaar zouden zijn. Op die manier kunnen mobiele aanvallen worden voorspeld en tegengehouden voordat ze schade kunnen aanrichten. De grootste operatoren van mobiele netwerken, zoals AT&T, Deutsche Telekom, EE, KDDI, Orange, Sprint, T-Mobile en Telstra, hebben Lookout geselecteerd als oplossing voor mobiele beveiliging. Lookout werkt ook samen met grote ondernemingen als AirWatch, Ingram Micro en MobileIron. Naast het hoofdkantoor in San Francisco heeft Lookout kantoren in Amsterdam, Boston, Londen, Sydney, Tokyo, Toronto en Washington, D.C. Kijk voor meer informatie op www.lookout.com.

 

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top