zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Loon Willem Alexander tijdens Koningsdag 15 keer hoger dan gemiddeld uurloon
Loon Willem Alexander tijdens Koningsdag 15 keer hoger dan gemiddeld uurloon

Loon Willem Alexander tijdens Koningsdag 15 keer hoger dan gemiddeld uurloon

  • Nederland
  • Uit een onderzoek net afgerond voor Koningsdag van vacaturezoekmachine Adzuna.nl blijkt dat de Koning ruim 15 keer meer verdient dan het gemiddelde salaris dat momenteel wordt aangeboden voor vacatures die nu openstaan.
  • Koningsmunt
  • Adzuna
  • http://www.adzuna.nl
  • rik@adzuna.nl
  • Over Adzuna Adzuna.nl een next-generation zoekmachine voor vacatures met maandelijks meer dan 5 miljoen bezoekers die het makkelijker maakt voor jou om een baan te vinden. Dagelijks doorzoeken we honderden websites en brengen duizenden vacatures in één plek samen, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. Daarbij bieden we krachtige zoekopties, waardevolle statistieken en sociale integraties zodat je met behulp van je vrienden de perfecte job kunt vinden! Adzuna is in 2011 opgericht door Andrew Hunter en Doug Monro, voorheen betrokken bij eBay, Gumtree, Qype en Zoopla en wordt gesteund door de Venture Capital investeringsmaatschappijen Passion Capital, The Accelerator Group en Index Ventures. Methodologie Voor het uitvoeren van het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen data van Adzuna. De data is afkomstig van vacature advertenties die zijn verzameld bij diverse jobboards in Nederland. De uitkomsten zijn gebaseerd op meer dan 50.000 openstaande vacatures in april. Voor het beroepsgroepenoverzicht zijn alleen beroepsgroepen met meer dan 1000 openstaande vacatures meegenomen. 25 april 2014

Uit een onderzoek net afgerond voor Koningsdag van vacaturezoekmachine Adzuna.nl blijkt dat de Koning ruim 15 keer meer verdient dan het gemiddelde salaris dat momenteel wordt aangeboden voor vacatures die nu openstaan.

Het uurloon van Koning Willem Alexander is afgelopen jaar al met ruim 350 procent toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Kreeg de voormalige Prins Willem Alexander omgerekend nog €122,50 per uur voor het wuiven en zijn deelname aan de volksspelletjes, sinds zijn carrièreswitch naar koning ontvangt hij rond de €412,50 per uur.*

Het onderzoek baseert zich op actuele salarisdata van meer dan 50.000 vacatures in heel Nederland die openstaan in april.

De koning zal zijn werkzaamheden dit jaar verrichten in de Noord-Hollandse gemeenten De Rijp en Amstelveen. Uit het onderzoek blijkt dat het gemiddelde geboden salaris voor nieuwe vacatures in deze provincie ook het hoogst is, gevolgd door Utrecht en Overijssel. Noord-Brabant en Groningen completeren de top 5 van de hoogst geboden salarissen.

Top 5 provincies met de hoogste geboden salarissen

Provincie

Gemiddeld salaris

Aantal vacatures

Noord-Holland

€59.122

5580

Utrecht

€56.448

3521

Overijssel

€54.525

1689

Noord-Brabant

€52.020

5881

Groningen

€50.375

2598

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat van de meest populaire beroepsgroepen het geboden salaris voor IT-vacatures gemiddeld het hoogste ligt, net voor HRM & personeelszaken. Andere goedbetaalde beroepsgroepen zijn advies & consultancy, kwaliteitsmanagement en accounting & finance.

Top 5 beroepsgroepen met de hoogste geboden salarissen

Beroepsgroep

Gemiddeld salaris

Aantal vacatures

IT

€68.711

5.146

HRM & Personeelszaken

€68.180

1.100

Advies & Consultancy

€67.705

2.233

QA & Kwaliteitsborging

€64.096

1.071

Accounting & Finance

€62.927

2.671

Rik Langerak, Country Manager voor Adzuna in Nederland, zegt: “Door gebruik te maken van de actuele vacature- en salarisdata van meer dan 50.000 aangeboden banen door heel Nederland, heeft Adzuna een goed overzicht van de salaris hotspots in Nederland. Het onderzoek van vandaag brengt de regio’s en sectoren waar de beste salarissen worden geboden in kaart voor iedereen die grootse ambities heeft.”

*Bron: http://www.parlement.com/id/vh8lnhrrs0qs/uitkeringen_leden_koninklijk_huis

Over riklangerak

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top