woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Loopt uw bedrijf gevaar bij een echtscheiding?
Loopt uw bedrijf gevaar bij een echtscheiding?

Loopt uw bedrijf gevaar bij een echtscheiding?

  • Nederland
  • mr. K.T.J.M. Pijls - olde Scheper (Kyra), 2014, De Ondernemer
  • Haans Advocaten
  • www.haansadvocaten.nl
  • info@rsd.haansadvocaten.nl

Ondernemers die gaan scheiden kunnen privé, maar ook zakelijk tegen lastige situaties aanlopen. Onlangs heeft het hof Arnhem-Leeuwarden hierover een uitspraak gedaan.

In deze uitspraak ging het over een man en vrouw die onder huwelijkse voorwaarden getrouwd waren en gingen scheiden. De vrouw is eigenaar van de onderneming. De man vond dat hij een verrekenvordering had in verband met de huwelijkse voorwaarden. Opgenomen was dat “overgespaarde inkomsten” tijdens het huwelijk verrekend zouden worden. Dat is het restant van het salaris wat overblijft na aftrek van alle kosten van de huishouding.

De vrouw voerde onder andere aan dat haar bedrijf tijdens het huwelijk nauwelijks winst maakte. De toekomstverwachting van haar bedrijf is ook niet rooskleurig. Het toekennen van een vordering aan de man, hoe klein dan ook, zou volgens de vrouw leiden tot de ondergang van haar zaak. Door het betalen van een bedrag aan de man kan het bedrijf later in de problemen komen, of het kan de groei belemmeren.

Het hof oordeelt dat op grond van de redelijkheid en billijkheid de verrekening tussen partijen niet aan de orde is. De vrouw verdient haar inkomen met het bedrijf en moet dit kunnen behouden. Een eventuele verrekenvordering mag dat niet belemmeren.

De rechter houdt bij een echtscheiding wel degelijk rekening met de continuïteit van uw onderneming. Het hangt er alleen wel vanaf hoe u de zaken geregeld heeft met elkaar. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met de familierechtadvocaten van Haans Advocaten Roosendaal!

Bron: www.haansadvocaten.nl

Over ClickR

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top