zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / L’OREAL-UNESCO for women in science: Drie jonge wetenschapsters beloond met Belgische beurzen 2015
L’OREAL-UNESCO for women in science: Drie jonge wetenschapsters beloond met Belgische beurzen 2015

L’OREAL-UNESCO for women in science: Drie jonge wetenschapsters beloond met Belgische beurzen 2015

  • Belgie
  • Gisterenvond werden drie jonge wetenschapsters beloond met de Belgische L’Oréal-UNESCO For Women in Science Beurzen. Het is reeds de vijfde keer dat deze beurzen ten bedrage van 60.000€ gespreid over twee jaar worden toegewezen, en dat onder toezicht van het FWO en het F.R.S.- FNRS. De beurzen zullen deze drie beloftevolle jonge vrouwen in staat stellen hun doctoraat en hun onderzoek verder te zetten. Een gebaar dat des te meer betekenis krijgt wetende dat de L’Oréal Foundation recentelijk een studie uitbracht – uitgevoerd bij meer dan 5.000 Europeanen - die inzicht tracht te bieden in de redenen van de nog steeds schrijnende onderrepresentatie van de vrouw binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Deze wetenschappelijke studie bevestigt het stigma rond vrouwen binnen de wetenschappelijke wereld en bewijst dat deze problematiek onderschat wordt in de publieke opinie.
  • Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek
  • http://www.fwo.be/nl
  • post@fwo.be
  • http://www.fwo.be/nl/pers/persberichten/2015/l%E2%80%99oreal-unesco-for-women-in-science-drie-jonge-wetenschapsters-beloond-met-belgische-beurzen-2015/

Deze drie Belgische laureaten zijn, samen met de 2250 winnaressen die de afgelopen 18 jaar op internationaal niveau werden beloond door dit programma, het levende bewijs dat sommige vrouwen zich niet laten afschrikken door de vele obstakels en vooroordelen waar ze tijdens het nastreven van hun carrière mee geconfronteerd kunnen worden.

De jury werd voorgezeten door Professor Christine Van Broeckhoven, Laureate voor de Europese L’Oréal – UNESCO Prijs in het jaar 2006. De overige juryleden zijn vooraanstaande wetenschappelijke figuren die de Nationale Commissies UNESCO, het FWO, het F.R.S. – F.N.R.S. vertegenwoordigen en de Scientific Director van L’Oréal Belgilux.

Hun keuze is dit jaar gevallen op de volgende drie opmerkelijke jonge vrouwen :

An Beckers

Doctoraatsonderzoekster in de « Neural Circuit Development & Regeneration » onderzoeksgroep.

Katholieke Universiteit Leuven

An hoopt de processen die de neuronen regeneratie van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) bij zebravissen beter te begrijpen. Haar doelstelling is om patiënten te helpen die hersenschade hebben opgelopen.

Noémie Deneyer

Doctoraatsonderzoekster aan het « Institute of Life Sciences »

Université Catholique de Louvain

Noémie wil zich verdiepen in het Hoxa2 gen, dat vooral betrokken is bij de vorming van bepaalde beenderen in het gezicht en in de ontwikkeling de hersenbasis om zo meer te weten te komen over de embryogenese van de mens.

Xenia Geeraerts

Doctoraatsonderzoekster in het Laboratorium Cellulaire Immunologie

Vrije Universiteit Brussel

Xenia bestudeert de regulering van tumor-geassocieerde macrofagen, die immuuncellen bevatten die hetzij pro- of anti tumoraal kunnen zijn. Xenia heeft zichzelf uitgedaagd om (aan de hand van protumorale cellen) nieuwe therapieën te ontwikkelen om kanker te bestrijden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top