woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Loterijverlies dagvaardt Staatsloterij in kort geding
Loterijverlies dagvaardt Staatsloterij in kort geding

Loterijverlies dagvaardt Staatsloterij in kort geding

  • Nederland
  • De Staatsloterij moet zich vrijdag weer verantwoorden bij de rechter vanwege vermeende misleiding.
  • Stichting Loterijverlies.nl
  • http://www.loterijverlies.nl
  • info@loterijverlies.nl

Kort geleden ontvingen alle vaste deelnemers aan de Staatsloterij een brief van de Staatsloterij. Hierin stelt zij onder andere dat “alle prijzen die we moesten uitkeren aan winnaars ook daadwerkelijk uitgekeerd zijn”. Deze tekst is naar het oordeel van Loterijverlies dermate misleidend dat de Stichting Loterijverlies een kort geding start om rectificatie af te dwingen. De zaak dient nog vrijdag bij de rechtbank te Amsterdam.

“Recht proberen te praten wat helemaal krom is,” oordeelt Ferdy Roet van Loterijverlies als hij de brief onder ogen krijgt. Hij vindt het misleidend, omdat de Staatsloterij heel veel grote prijzen die zij beloofde uit te keren helemaal nooit heeft uitgekeerd. Die vielen namelijk, zoals de Staatsloterij zelf maar al te goed weet, op niet-verkochte loten. Zo werd bijvoorbeeld door de Staatsloterij vooraf en achteraf gecommuniceerd dat ze 20 prijzen hadden van 100.000 euro of 10 van een miljoen euro bij een loterij, terwijl er respectievelijk maar 3 en 4 daadwerkelijk werden uitgekeerd. Roet vindt dit pure misleiding en start dan ook een kort geding tegen de Staatsloterij om rectificatie af te dwingen.

Niet voor niets heeft het gerechtshof onlangs gevonnist dat de Staatsloterij misleidende mededelingen heeft gedaan over het wel of niet gegarandeerd zijn van de prijzen, van de winkansen en van het aantal gewonnen prijzen.

“Ze hebben dus geen greintje respect voor hun eigen klanten,” oordeelt Roet als hij leest dat de Staatsloterij in diezelfde brief aankondigt in cassatie te gaan. “Hiermee traineren zij een zaak, en dat is alleen maar in het nadeel van alle gedupeerden,” stelt hij. En vervolgt: “De Hoge Raad oordeelt immers niet over feiten, maar over de uitleg van het recht. En mocht de Staatsloterij dat op dat punt winnen, dan zal een lagere rechter de zaak waarschijnlijk opnieuw feitelijk moeten bekijken. En die kan dan simpelweg tot hetzelfde eindoordeel komen als het gerechtshof onlangs: misleiding.”

Ondanks dat het gerechtshof dus heel duidelijk is geweest dat de Staatsloterij misleidend heeft gehandeld, gelooft de Staatsloterij blijkbaar nog steeds oprecht dat zij niet onjuist heeft gehandeld. Dit standpunt is voor Loterijverlies ongehoord en alle reden om nu een kort geding aan te spannen en rectificatie te eisen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top