dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Luchtdoop voor zieke kinderen
Luchtdoop voor zieke kinderen

Luchtdoop voor zieke kinderen

  • Nederland
  • 50 chronisch zieke en gehandicapte kinderen beleefden vandaag een unieke dag. Ze kregen allemaal een individuele vlucht in een sportvliegtuigje en mochten zelfs de stuurknuppel vasthouden. De Stichting Hoogvliegers en de Koninklijke Luchtmacht maakten het mogelijk.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/08/luchtdoop-voor-zieke-kinderen

De jaarlijkse Hoogvliegersdag vond plaats op Vliegbasis Leeuwarden. De toestellen kwamen van vliegvelden uit heel Nederland.

Het evenement is bedoeld om kinderen hun ziekte even te laten vergeten. En dat lukte. Laaiend enthousiast waren ze. De familie genoot net zo goed, want ouders, broertjes of zusjes mochten ook mee de lucht in.

Na de landing ging het vliegavontuur nog even door met demonstratievluchten van de AB-412 Search and Rescue-helikopter. Ook zagen ze hoe het F-16 demonstratieteam ingewikkelde manoeuvres maakten.

Er was nog meer te beleven op Leeuwarden. Oefenen op simulatoren bijvoorbeeld of zien hoe de brandweer een vuur onder controle krijgt. De rit over het vliegveld in een Truck voor Hoogvliegers was ook zeker niet verkeerd. Verder zorgde een clown voor de vrolijke noot en konden de kinderen zich laten schminken.

De Stichting Hoogvliegers bezorgt jaarlijks 1.000 zieke kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een onvergetelijke dag. Voor de Hoogvliegersdag van vandaag zetten bijna 100 vrijwilligers zich in.

Stichting Hoogvliegers

Sinds september 2007 geeft Stichting Hoogvliegers elk jaar zo’n 1000 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een unieke dag door ze te laten vliegen in een helikopter of vliegtuig. Even een dag niet denken aan het ziek zijn maar aan het recht houden van hun toestel want ja… als de omstandigheden het toelaten, dan mogen ze tijdens hun vlucht zelf sturen. Inmiddels mogen ruim 6200 kinderen zich een echte Hoogvlieger noemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top