woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Luchthaven van Düsseldorf en Emirates openen een nieuwe speciaal uitgeruste A380 vliegtuigopstelplaats
Luchthaven van Düsseldorf en Emirates openen een nieuwe speciaal uitgeruste A380 vliegtuigopstelplaats

Luchthaven van Düsseldorf en Emirates openen een nieuwe speciaal uitgeruste A380 vliegtuigopstelplaats

  • Internationale
  • Het is zover: de luchthaven van Düsseldorf is klaar om het grootste passagiersvliegtuig ter wereld te ontvangen. De bouwmaatregelen die nodig waren voor de ontvangst van de Airbus A380 zijn voltooid. Vanaf 1 juli zal de luchtvaartmaatschappij Emirates als allereerste deze Super-Airbus in gebruik nemen bij hun dagelijkse middagvluchten tussen Düsseldorf en de hub Dubai. Aan deze nieuwe gate kunnen passagiers via drie bewegende passagiersbruggen in het tweeverdieping tellende vliegtuig stappen. Gisteren, een maand voordat de eerste vlucht zal aankomen, presenteerde het vliegveld de nieuwe A380 terminal bij pier C officieel aan Emirates en opende de terminal samen met haar airline partners.
  • 121da03e-b362-4746-9186-b53563879d16
  • Tourism Marketing Concepts
  • http://www.tourismmarketingconcepts.com
  • teun@tourismmarketingconcepts.com
  • Schermafbeelding_2013_04_09_om_10.02.59_AM

Foto toont het officiële ‘lintknippen’ bij de opening van de nieuwe A380 gate. Van links naar rechts: Hartmut Antoni (beheer), Volker Greiner (Emirates Vice President North & Central Europe), Dr Ludger Dohm (woordvoerder van de luchthaven directie), Rolf Ansel (Emirates Airport Services Manager Düsseldorf) en Massoumeh Raissi (projectleider voor de introductie van de nieuwe A380).

“We zijn trots en verheugd om de Airbus A380 te mogen verwelkomen op onze luchthaven. Het gebruik van het Airbusvlaggenschip is een belangrijke stap om aan de groeiende mobiliteitsbehoeften van mensen in en om Düsseldorf te voldoen. Met de beslissing om op Düsseldorf te gaan vliegen benadrukt Emirates het grote belang van de regio voor de luchtvaartmaatschappij. Ik dank daarom onze jarenlange partner voor het vertrouwen in ons en kijk met genoegen uit naar de eerste vlucht op 1 juli. Speciale dank gaat naar ons projectteam, dat de luchthaven Düsseldorf met grote inzet en passie geschikt heeft gemaakt voor de Airbus A380”, aldus Dr Ludger Dohm, woordvoeder van de luchthavendirectie.

Grote structurele veranderingen

De internationale luchthaven van Düsseldorf heeft de afgelopen tweeënhalf jaar grote structurele wijzigingen uitgevoerd om klaar te zijn voor de komst van het reuzenvliegtuig en heeft dan ook ongeveer vijf miljoen euro geïnvesteerd. Met de voltooiing van de bouw van deze nieuwe gate aan pier C is de luchthaven nu uitgerust om langeafstandsvliegtuigen zoals de Airbus A380 te verwelkomen. Voor het snel en veilig in- en uitstappen van passagiers is een moderne verbinding gebouwd, met drie bewegende bruggen over twee niveaus. Eén van de in hoogte verstelbare “vingers” leidt de passagiers in de toekomst dus direct in het bovendek van de Super-Airbus. Het vaste gedeelte van de glazen brug is ongeveer 22 meter lang en zeven meter hoog en breed en leidt tot een trappenhuis met een totale hoogte van ongeveer elf meter. Hiervoor werd ongeveer 130 ton staal gebruikt. De aangrenzende wachtruimte bij de gate is uitgebreid en heeft nu 225 zitplaatsen. De luchthaven heeft ook op de landingsbanen enkele plaatsen nieuwe markeringen geplaatst om zo plaats te maken voor het A380 toestel met een spanwijdte van maar liefst 95 meter. Naast de structurele veranderingen zijn er ook grotere voertuigen, zoals vrachtwagens, slepers, de-icing- en cateringvoertuigen, noodzakelijk voor de A380-operatie, in gebruik genomen.

Düsseldorf: strategische bestemming voor Emirates

“We zijn verheugd dat de luchthaven Düsseldorf met succes haar voorbereidingen voor de A380 heeft voltooid en feliciteren haar met deze nieuwe gate. Sinds onze eerste vlucht in 2001 is Düsseldorf onveranderd een strategisch belangrijke bestemming voor Emirates. Wij zijn trots om als eerste luchtvaartmaatschappij met de karakteristieke A380 naar Düsseldorf te vliegen. Het gebruik van vliegtuigen met meer capaciteit is cruciaal voor ons om te voldoen aan de toenemende vraag van passagiers voor vliegreizen tussen één van de sterkste economische regio’s in Duitsland en de opkomende economieën in Azië, Afrika en het Midden-Oosten, door middel van een naadloze verbinding via onze efficiënte hub Dubai”, aldus Volker Greiner, Vice President North & Central Europe van Emirates.

Airbus A380

Emirates vliegt met de Airbus A380 dagelijks om 15.25 uur non-stop naar Dubai en heeft een drie klassenconfiguratie met 517 zitplaatsen, waarvan 14 privé suites in First Class, 76 flatbed stoelen in Business Class en 427 stoelen in Economy Class. Elke stoel is voorzien van eigen beeldscherm. In het bovendek is er voor de First- en Business Class een exclusieve lounge met bar beschikbaar. Op de tweede dagelijks vlucht, vertrekkende om 21.25 uur, zal de luchtvaartmaatschappij een Boeing B777-300ER blijven inzetten.

http://www.dus.com/nl-nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top