dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Luchtmacht biedt vertier voor zieke kinderen
Luchtmacht biedt vertier voor zieke kinderen

Luchtmacht biedt vertier voor zieke kinderen

  • Nederland
  • Meer dan 50 chronische zieke of gehandicapte kinderen vliegen een stukje mee vanaf Vliegbasis Woensdrecht. De weg naar de luchtmachtlocatie bleek al boeiend. Die was namelijk onder begeleiding van een motorescorte van de Koninklijke Marechaussee.
  • img_5386_1200x800
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/08/22/luchtmacht-biedt-vertier-voor-zieke-kinderen

Deze Grote Hoogvliegersdag, georganiseerd door de Stichting Hoogvliegers en de luchtmachtbasis, had nog veel meer in petto voor de jeugd.

Schietsimulator

Buiten de kans op te stijgen in een klein vliegtuigje met een civiele beroepsvlieger, zijn er verschillende demonstraties. Zo zien de kinderen bij het Brandweer Opleiding en Training Centrum hoe het blussen van een in de hens gevlogen vliegtuig in zijn werk gaat. Bij de hondensectie legt luchmachtpersoneel uit waar de luchtmacht haar viervoeters voor inzet. De jongelingen mogen bovendien ervaren hoe het is om te schieten. Het plezier is groot, ook al gaat het om een actie in een mobiele schietsimulator.

Het is de bedoeling dat de kinderen hun ziekte even vergeten. Dat lijkt heel aardig te lukken. Het dagje luchtmacht duurt nog tot 16.30 uur.

KDC-10-vlucht

Ook morgen spant de luchtmacht zich in, nu om 9 tot en met 18-jarigen een leuke dag te bezorgen. Het gaat het om 75 kinderen met een spierziekte. Op Vliegbasis Eindhoven maken ze een ritje in een eigen Ferrari met chauffeur. Op de thuisbasis van de militaire luchttransportvloot staat ook een KDC-10 toestel. Daarin vliegen de jongeren een stukje boven Nederland.

Ferraricolonne

Alsof het nog niet genoeg is, rijden alle 75 Ferrari’s in colonne door de omgeving, onder motorbegeleiding van politie en marechaussee. Onderweg reikt Shell goodiebags uit bij enkele tankstations en dan zit de dag er bijna op, maar niet zonder eten. Dus is er voor iedereen, eenmaal terug op de vliegbasis, een buffetdiner.

Spieren voor spieren

“Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten”, zegt Marjolein Bolhuis- Eijsvogel, directeur van de Stichting Spieren voor Spieren. “Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen. We zijn erg blij dat we met Shell, de Ferrari Club Nederland en de Koninklijke Luchtmacht deze kinderen een fantastische dag uit kunnen bieden.”

Ook Linda van Schaik, General Manager Shell Retail, en Ben van Leliveld, voorzitter van Ferrari Club Nederland delen die mening. “Een lachend kind als bijrijder in een Ferrari tijdens dit unieke evenement, geeft het bezit van zo’n auto duidelijk meerwaarde.”, zegt Van Lelieveld. Hier steken wij als Ferrari Club Nederland graag tijd en energie in.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top