zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Luchtmacht versterkt samenwerking met bedrijfsleven
Luchtmacht versterkt samenwerking met bedrijfsleven

Luchtmacht versterkt samenwerking met bedrijfsleven

  • Nederland
  • Met het ondertekenen van het samenwerkingsconvenant tijdens het jaarlijkse Air Power Symposium hebben het CLSK, het NLR, Fokker Technologies en Dutch Space het Aerospace Cluster opgericht. Het cluster richt zich op de innovatie agenda van het CLSK en heeft als taak om innovaties op het gebied van militaire lucht- en ruimtevaart vóór te blijven en daarin mee te sturen.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/04/11/luchtmacht-versterkt-samenwerking-met-bedrijfsleven

Het jaarlijks door de luchtmacht gehouden Air Power Symposium had vandaag als thema Air Force Reinvented en ging voornamelijk over de ontwikkelingen die de luchtmacht de komende jaren te wachten staan. Innovatie, transformatie, techniek en samenwerking staan daarbij centraal om de luchtmacht ook in de toekomst op haar taken berekend te laten zijn. ‘De luchtmacht kan deze ontwikkeling, CLSK 3.0 genoemd, niet alleen uitvoeren,’ aldus Schnitger. ‘Daarvoor is versterkte samenwerking met partners nodig.’ De luchtmacht meent deze partners gevonden te hebben op het gebied van ruimtevaart in de luchtvaartbedrijven NLR en Fokker Technologies en de brancheorganisatie Dutch Space.

Tekortkomingen

Minister Hennis-Plaschaert stelde tijdens het symposium blij te zijn dat, nota bene in het jubileum jaar van de militaire luchtvaart, de knoop over de vervanging van de F-16 definitief is doorgehakt. ‘Na jaren van discussie en debat zijn we nu eindelijk van start gegaan met de transitie.’ Naast dit goede nieuws zei de minister wel dat we nog niet helemaal tevreden kunnen zijn. Europa, ten opzichte van de VS, heeft nog te kampen met aanzienlijke militaire tekortkomingen.

Carpoolen

Europese landen zullen dus nog nauwer moeten samenwerken. ‘Sharing the Burden, niet alleen ten aanzien van de te nemen risisco’s maar ook ten aanzien van de financiën. En laat ik helder zijn; samenwerking is geen alternatief voor verdergaande bezuinigingen. Carpoolen is tenslotte ook niet mogelijk als je zelf je auto hebt verkocht.’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top